Sayfalar

Boleyn Kızı - The Other Boleyn Girl (2008)




Kitap : Boleyn Kızı
Yazar : Philippa Gregory
Yayınevi : Artemis Yayınları
Basım Tarihi : 2007
Sayfa Sayısı : 820
Boyut: 13,5 x 21cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Other Boleyn Girl
Writer : Philippa Gregory
Publisher : Scribner
Publish Date : 2003
Pages: 664
Dimensions: 5.2 x 1.6 x 8 inches
.
.
Konu: Mary Boleyn, on dört yaşında,- masum bir kız olarak kraliyet sarayına geldiğinde, VIII. Henry'nin gözlerini kamaştırır. Gördüğü ilgiyle tüm varlığı alt üst olan Mary, hem altın prensine aşık olur, hem de gayrı resmi kraliçe olarak her geçen gün artan rolüne. Ancak öyle bir an gelir ki, kralın kendisine olan ilgisi gittikçe sönmeye başladığında, ihtiraslı planlar yapmakta olan ailesinin piyonuna dönüştüğünü fark eder ve en yakın arkadaşından uzaklaşmaya ve rekabet etmeye zorlanır: Kızkardeşi, Anne Boleyn'den. işler iyice çığırından çıktığında ailesine ve kralına baş kaldırması gerektiğinin farkına varır ve kaderinin iplerini kendi eline alır.
.

Film : Boleyn Kızı - The Other Boleyn Girl (2008)
.
Yönetmen : Justin Chadwick
Senaryo : Philippa Gregory , Peter Morgan
.
Oyuncular : Natalie Portman - Anne Boleyn, Eddie Redmayne - William Stafford, Scarlett Johansson - Mary Boleyn, Eric Bana - Henry Tudor, Jim Sturgess - George Boleyn, Mark Rylance - Sör Thomas Boleyn, Kristin Scott Thomas - Leydi Elizabeth Boleyn, David Morrissey - Norfolk Dükü, Ana Torrent - Katherine of Aragon, Joanna Scanlan – Midwife, James Fiddy – Nobleman, Rebecca Grant - French Courtier, Helen Holman - Wedding Guest, Marysia Kay - Mary Boleyn's Maid, Alfie Allen - King's Messenger, Mark Lewis Jones – Brandon, Andrew Garfield - Francis Weston, Benedict Cumberbatch - William Carey, Oliver Coleman - Henry Percy, Michael Smiley – Physician, Montserrat Roig de Puig - Lady in Waiting, Juno Temple - Jane Parker, Iain Mitchell - Thomas Cromwell
.
Konu : Mary Boleyn, on dört yaşında, masum bir kız olarak kraliyet sarayına geldiğinde Kral VII. Henry’nin gözlerini kamaştırır. Kralın sonsuz ilgisi karşısında tüm varlığı alt üst olan Mary’nin krala olan aşkı her geçen gün artarken, apaçık yaşanan bu aşkın beraberinde sarayın taçsız kraliçesi olarak görülmeye başlanır. Zamanla kralın ilgisini kaybetmeye başlayan Mary, karşısında rakip olur kardeşi Anne’i bulacaktır. Tüm bunlar karşısında, ailesinin hırslı oyunlarında bir piyon haline gelmiş olduğunu ve saray hayatının tehlikeli entrikalarını fark eden Mary, ailesinin isteği üzerine kardeşinin krala yakınlaşmasına yardım eder ve olanları soğukkanlılıkla izlemeye devam eder; Anne’i kraliçeliğe götürecek yolda bile sesini çıkarmayacaktır. Mary’nin krala karşı tutkulu aşkı ve Anne’in içten sevgisi arasında rekabet artarken, İngiltere de bu ikircikli aşkın ortasında ikiye bölünme yolundadır. Dramatik bu ilişkiler ağına rağmen sadakat ve gücü yine de birbirlerinde bulan Boleyn kızlarının birbirine olan bağı, geride bıraktıkları dağılmış bir ülke, tatminsiz bir aile ve tükenmeyen aşklarına rağmen artar. Onları nasıl tehlikelerin beklediği ise kralın insafına kalacaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder