Sayfalar

Büyük Budapeşte Oteli - The Grand Budapest Hotel (2014)




Kitap : Değişim Rüzgarı
Yazar : Stefan Zweig
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 1998
Sayfa Sayısı : 271
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Post-Office Girl
Writer : Stefan Zweig
Publisher : NYRB Classics
Publish Date : 2008
Pages: 272
Dimensions: 5 x 0.6 x 8 inches
.
.
Konu: Birinci Dünya Savaşını izleyen yıllarda, Avusturya'nın bir köyündeki postanede memur olarak iş bulan Christine Hoflehner'in önünde, renksiz ve yoksulluk dolu bir yaşam uzanmaktadır. Ancak Amerika'daki akrabalarından aldığı bir mektup tekdüze yaşamından çekip alır onu. Çalışmayı ve yoksulluğu tanımayan bir dünyada, lüks bir otelde tatil geçirmeye davet edilmektedir. Otelde önceleri soylu ve varlıklı biri sanılsa da sonradan asıl kimliği ortaya çıkar ve değişim rüzgârları Christine'yi alıp yeniden artık katlanamadığı eski tekdüze, küçük, yoksul dünyasına sürükler. Ne var ki, bu eski dünyasında tanıştığı Ferdinand ona yepyeni ufuklar açacaktır.
.

Film : Büyük Budapeşte Oteli - The Grand Budapest Hotel (2014)
.
Yönetmen : Wes Anderson
Senaryo : Wes Anderson
.
Oyuncular : Ralph Fiennes - M. Gustave, F. Murray Abraham - Mr. Moustafa, Mathieu Amalric – Serge, Harvey Keitel – Ludwig, Edward Norton – Henckels, Willem Dafoe – Jopling, Tom Wilkinson – Yazar, Jude Law - Genç Yazar, Bill Murray - M. Ivan, Adrien Brody – Dmitri, Tilda Swinton -          Madame D., Owen Wilson - M. Chuck, Bob Balaban - M. Martin, Florian Lukas – Pinky, Karl Markovics – Wolf, Gabriel Rush – Otto, Tony Revolori – Zero, Larry Pine - Mr. Mosher, Giselda Volodi - Serge's Sister, Volker Michalowski – Gunther, Jason Schwartzman - M. Jean, Neal Huff – Lieutenant, Fisher Stevens - M. Robin, Saoirse Ronan - Agatha, Wallace Wolodarsky - M. Georges, Léa Seydoux – Clotilde, Waris Ahluwalia - M. Dino, Jeff Goldblum – Kovacs,
.
Konu : İki savaş arasındaki dönemde ünlü bir Avrupa otelinde kapı görevlisi olarak çalışan Gustave H ile lobi görevlisi Mustafa’nın arkadaşlık hikayesine odaklanıyor. 
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder