Sayfalar

Matilda (1996)




Kitap : Matilda
Yazar : Roald Dahl
Yayınevi : Can Çocuk Yayınları
Basım Tarihi : 2016
Sayfa Sayısı : 252
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Matilda
Writer : Roald Dahl
Publisher : Puffin Books
Publish Date : 2007
Pages: 256
Dimensions: 5.1 x 0.6 x 7.8 inches
.
.
Konu: Matilda, kitap okumaya karşı doyulmaz bir iştahı olan çok zeki, olağanüstü bir kızdır. Üç yaşına geldiğinde evdeki gazete ve dergileri inceleyerek kendi kendine okumayı öğrenmiştir. Dört yaşına geldiğinde köy kütüphanesindeki tüm kitapları bir çırpıda bitirmiştir. Anne-babası Bay ve Bayan Wormwood ise onun işe yaramaz bir baş belası olduğunu düşünmektedir. Onların yalnızca televizyon izlemekle ve insanları aldatarak para kazanmakla ilgili olduklarını gören Matilda, anne-babasını cezalandırmaya karar verir. Kendisine her kötü davrandıklarında şu ya da bu şekilde buna bir karşılık verecektir. Bu zeki, sevimli küçük kız çok geçmeden doğaüstü güçleri olduğunu da keşfedecektir. Bu güçler yalnızca evde değil, Matilda ve sınıf arkadaşlarının gelmiş geçmiş en korkunç başöğretmen olan Bayan Trunchbull'la başa çıkarken de çok işine yarayacaktır.
.
Film : Matilda (1996)
.
Yönetmen : Danny Devito
Senaryo : Nicholas Kazan, Roald Dahl
.
Oyuncular : Mara Wilson - Matilda Wormwood, Danny Devito - Harry Wormwood, Rhea Perlman - Zinnia Wormwood, Embeth Davidtz – Jenny, Pam Ferris - Agatha Trunchbull, Paul Reubens – Bob,
.
Konu : Araba satıcılığı yaparak para kazanan bir baba ile hafifmeşrep bir annenin kızı olan Matilda, çocukluğundan beri kendi haline bırakılmıştır. Bir gün kütüphaneye giderek yazılmış bütün kitapları okumaya karar verir ve bilgilendiği ölçüde sahip olduğu telekinetik yeteneklerin farkına varmaya başlar. Ancak ailesi onun bu yeteneklerine inanmamaktadır ve onu korkunç bir okula yollarlar. Matilda da fırsattan istifade, hiç mutlu olmadığı bu ortamda güçlerini geliştirmenin ve onları kontrol etmenin yollarını arar. (http://www.beyazperde.com/)
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder