Sayfalar

Albay Chabert – Le Colonel Chabert (1994)




Kitap : Albay Chabert
Yazar : Honoré de Balzac
Yayınevi : M.E.B.
Basım Tarihi : 1990
Sayfa Sayısı :92
Boyut: 11 x 17 cm
.
.
Book: Colonel Chabert
Writer : Honoré de Balzac
Publisher : New Directions
Publish Date : 1997
Pages: 101
Dimensions: 5.2 x 0.4 x 8 inches
.
.
Konu: Albay Chabert, bir fahişe olan Rose Chapotel'le evlenir. Daha sonra Napoleon Bonaparte tarafından büyük saygı gören bir Fransız süvari subayı olur. Eylau Savaşı'nda (1807) ağır yaralandıktan sonra Chabert kayıtlara ölü olarak geçer ve diğer Fransız kayıplarla birlikte gömülür. Ancak, ölmemiştir ve kendi mezarından kurtulduktan sonra yerel köylüler tarafından sağlığına kavuşana kadar bakarlar. İyileşmesi birkaç yıl alır. Paris'e döndüğünde, dul eşi sosyal dağcı Kont Ferraud ile evlendiğini ve Chabert'in eşyalarını tasfiye ettiğini keşfeder. Avukat Derville'i, parasını ve onurunu geri kazanmak için tutar. Aynı zamanda Kontes Ferraud'u da temsil eden Derville, Chabert'i anlaşma için ikna etmeye çalışır. Fakat sonunda, Chabert hiçbir şey kazanamaz ve geri kalan hayatını bir bakım evinde geçirir.  (Wikipedia)
.
Film : Albay Chabert – Le Colonel Chabert (1994)
.
Yönetmen : Yves Angelo
Senaryo : Yves Angelo, Jean Cosmos
.
Oyuncular : Gérard Depardieu – Chabert, Fanny Ardant - Kontes Ferraud, Fabrice Luchini – Derville, André Dussollier - Kont Ferraud, Daniel Prévost – Boucard, Olivier Saladin – Hure, Maxime Leroux – Godeschal, Eric Elmosnino – Desroches, Claude Rich – Chamblin, Jean Cosmos – Costaz, Jacky Nercessian – Delbecq, Albert Delpy – Notary, Romane Bohringer – Sophie, Julie Depardieu - Mathilde
.
Konu : Albay Chabert Fransız-Rus savaşında ağır yaralanır. Sağlığını ve hafızasını tekrar kazandığında, "dul eşi" olan Anne'nin Kont Ferraud'la evlendiğini ve Kont’un Chabert'in parasını kullanarak yükselişini finanse ettiği Paris'e geri döner. Chabert, parasını ve onurunu geri almasına yardımcı olması için bir avukat tutar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder