Sayfalar

Ayrılık Günleri - I giorni dell'abbandono (2005)


Kitap : Sen Gittin Gideli
Yazar : Elena Ferrante
Yayınevi : Everest Yayınları
Basım Tarihi : 2017
Sayfa Sayısı :232
Boyut: 13 x 19.5 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Days of Abandonment
Writer : Elena Ferrante
Publisher : Grove Press
Publish Date : 1994
Pages: 112
Dimensions: 5.8 x 0.3 x 8.2 inches
.
.
Konu: Kocası tarafından terk edilen ve iki çocuğuyla birlikte ayakta kalmaya çalışan Olga, kocasının ani kararının ardından, hayatın bütün sorumluluklarını tek başına sırtlanmak zorunda kalır. Bu çalkantılı dönemde kocasıyla, çocuklarıyla ama en çok da kendisiyle yüzleşir. En basit işler bile büyük sorunlara dönüşürken, Olga, yaşadığı büyük üzüntü ve hayal kırıklığının üstesinden gelmeye, dahası akıl sağlığını korumaya çalışır. (Tanıtım Bülteni)
.

Film : Ayrılık Günleri - I giorni dell'abbandono (2005)
.
Yönetmen : Roberto Faenza
Senaryo : Diego De Silva , Gianni Arduini , Simona Bellettini
.
Oyuncular : Margherita Buy – Olga, Luca Zingaretti – Mario, Goran Bregovic – Daniel, Alessia Goria – Deli, Gea Lionello – Lea, Gaia Bermani Amaral – Carla, Sara Santostasi – Ilaria, Roberto Accornero – Adam, Simone Della Croce – Gianni, Fausto Maria Sciarappa - Franco
.
Konu : Olga, sıradan bir hayatı olan genç bir kadındır, memnun ve mutludur, hiç beklemediği bir anda kocası tarafından terk edilir. Bu terk ediliş Olgayı, acı dolu bir girdabın içine çekmeye başlar. Kocasıyla yaşadığı ayrılık günleri kendisine ve herkese işkence ettiği sonu gelmeyen azap dolu saatlere dönüşür. Kimse tarafından sevilmediği ve artık istenmediğini düşünmeye başlar ve şiddetli sinirsel krizler yaşar. Azap dolu bu günler Olga’nın hayatı kavrayışında derin yaralar oluşturur ve artık yemek yemeyen, sersemlemiş ve yarı deli bir hale gelir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder