Sayfalar

Doğu Ekspresinde Cinayet – Murder On the Orient Express (2017)




Kitap : Doğu Ekspresinde Cinayet
Yazar : Agatha Christie
Yayınevi : Altın Kitaplar
Basım Tarihi : 2006
Sayfa Sayısı : 171
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Murder On the Orient Express
Writer : Agatha Christie
Publisher : William Morrow Paperbacks
Publish Date : 2011
Pages: 288
Dimensions : 8 x 5.4 x 0.7 inches
.
.
Konu: Gece yarısından sonra artan şiddetli tipi yüzünden Doğu Ekspresi artık yoluna devam edemeyecek durumdadır. Yılın bu zamanlarında lüks tren tamamen doludur. Ertesi sabah yapılan kontroller sonucu tüm yolcuların sağ salim trende olduğu anlaşılır. Ancak defalarca bıçaklanarak öldürülen Amerikalı yolcunun kompartımanının kapısı içeriden kilitlidir.

Sonunda trende yolculuk etmekte olan Hercule Poirot cinayeti incelemeye başlar. Ancak kimi yolcular cinayetin izlerini yok edebilmek için yaşlı dedektifin dikkatini dağıtmaya çalışırlar. Poirot, kehanet sayılabilecek bir saptamayla cinayeti bir değil iki şekilde çözümlemeyi başarır. (Tanıtım Yazısından)
.

Film : Doğu Ekspresinde Cinayet – Murder On the Orient Express (2017)
.
Yönetmen : Kenneth Branagh
Senaryo : Michael Green
.
Oyuncular : Kenneth Branagh - Hercule Poirot, Johnny Depp – Ratchett, Josh Gad - Hector MacQueen, Michael Peña , Penélope Cruz - Pilar Estravados, Michelle Pfeiffer - Mrs. Hubbard, Daisy Ridley - Mary Debenham, Judi Dench - Princess Dragomiroff, Derek Jacobi - Edward Masterman, Lucy Boynton - Countess Andrenyi, Willem Dafoe - Gerhard Hardman, Adam Garcia, Olivia Colman - Hildegarde Schmidt, Leslie Odom Jr. - Dr. Arbuthnot, Miranda Raison - Sonia Armstrong, Marwan Kenzari, Lasco Atkins, Hayat Kamille, Tom Bateman,
Bern Collaço, Sergei Polunin, Honey Holmes, Manuel Garcia-Rulfo – Marquez, Alaa Safi, Bernardo Santos
.
Konu : Avrupa'ya yapılan hesapsız bir tren yolculuğuyla başlayan hikaye hızla, şimdiye kadar söylenmiş en şık ve en heyecanlı gizemlerden birine dönüşür. Herkesin şüpheli olduğu bir tren üzerinde mahsur kalan on üç yabancının hikayesi anlatılıyor. Bir adam, katil tekrar saldırmadan önce bulmacayı çözmek için zamana karşı yarışmak zorundadır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder