Sayfalar

Geceyarısı Çocukları - Midnight's Children (2012)




Kitap : Geceyarısı Çocukları
Yazar : Salman Rushdie
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı :704
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Midnight's Children
Writer : Salman Rushdie
Publisher : Random House Trade Paperbacks
Publish Date : 2006
Pages: 536
Dimensions: 5.2 x 1.1 x 8 inches
.
.
Konu: 15 Ağustos 1947, geceyarısı saat on ikide, Hindistan'ın bağımsızlığının ilan edildiği anda dünyaya gelen Salim Sina, basında ilgi odağı olup Başbakan Nehru tarafından kutlanır. Ancak bu tesadüf, kahramanımız için beklenmedik sonuçlar doğuracaktır. Zira kendisi gibi aynı saat doğmuş bin çocukla telepati kurmak ve tehlikeleri koku alma duyusuyla sezmek yetenekleri bahşedilmiştir kendisine. Bu yolla içinden çıkılmaz bir biçimde ülkesinin tarihine bağlanan Salim, zaman içinde yol aldıkça modern Hindistan'ın zaferlerine, felaketlerine, trajedilerine ve büyük çelişkilerine ayna olur. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Geceyarısı Çocukları - Midnight's Children (2012)
.
Yönetmen : Deepa Mehta
Senaryo : Deepa Mehta, Salman Rushdie, Rutvik Oza
.
Oyuncular : Ronit Roy - Ahmed Sinai, Rahul Bose – Zulfikar, Soha Ali Khan – Jamila, Satya Bhabha – Saleem, Shriya Saran – Parvati, Shahana Goswami – Amina, Darsheel Safary, Anupam Kher - Ghani
.
Konu : Hindistan’ın bağımsızlığını kazandığı yıllarda doğan bir grup çocuğun, tozun dumana karıştığı bu ortamda büyüme serüvenleri konu ediliyor. Ebeveynlerinin yaşadıklarından çok daha farklı bir Hindistan’a tanıklık ederler.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder