Sayfalar

Büyücü - The Magus (1968)




Kitap : Büyücü
Yazar : John Fowles
Yayınevi : Ayrıntı Yayınları
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı :672
Boyut: 13 x 19.5 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Magus
Writer : John Fowles
Publisher : Back Bay Books
Publish Date : 2001
Pages: 656
Dimensions: 5.5 x 1.8 x 8.2 inches
.
.
Konu: Çağının yarı entelektüel bunalımlarını geçirmekte olan, Oxford mezunu Nicholas Urfe, İngiltere'nin kasvetinden ve aşktan kaçmak için ücra bir Yunan adasına İngilizce öğretmeni olarak gider. Tek başına sıkıntılı günler geçirdiği, şair olma hayallerinin de suya düştüğü bir sırada, gizemli milyoner Conchis ile tanışır... Büyücü, insan zihninin labirentlerinde dolaşan metafizik bir eğlence trenidir adeta. Bu labirentlerde gerçeklikle sanrı arasındaki gri bölge kahramanımızca ihlal edilir. Birbiri ardına gelişen ürkütücü olayların, aşk ve ihanetin sonucunda Urfe başta kendi akıl sağlığı olmak üzere her şeyden şüphelenir bir duruma gelir. (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Büyücü - The Magus (1968)
.
Yönetmen : Guy Green
Senaryo : John Fowles
.
Oyuncular : Michael Caine - Nicholas Urfe, Anthony Quinn - Maurice Conchis, Candice Bergen – Lily, Anna Karina – Anne, Paul Stassino – Meli, Julian Glover – Anton, Takis Emmanuel – Kapetan, George Pastell – Andreas, Danièle Noël – Soula, Ethel Farrugia – Maria, Anthony Newlands - Party Host, Corin Redgrave - Captain Wimmel, John Fowles - Boat captain
.
Konu : Oxford mezunu zeki ve genç Nicholas Urfe, entelektüel kişiliğinin gerektirdiği üzere yarı bunalımlı ve yalnızlığa muhtaç bir adamdır. Alison adında bir kız ile gönül ilişkisi yaşamaya başlayan genç adam, aşık olmaktan korkarak kendini Yunan Adası'na kapatır. Burada tanıştığı Maurice Conchis ile adeta hayatı değişen Nicholas, kendini keşfetmeye başlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder