Sayfalar

Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana - Something Wicked This Way Comes (1983)




Kitap : Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana
Yazar : Ray Bradbury
Yayınevi : İthaki Yayınları
Basım Tarihi : 2013
Sayfa Sayısı :360
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Something Wicked This Way Comes
Writer : Ray Bradbury
Publisher : Simon & Schuster
Publish Date : 2017
Pages:352
Dimensions: 5.5 x 0.9 x 8.4 inches
.
.
Konu: Will ve Jim adlı 14 yaşındaki iki çocuğun kasabasına gelen bir sirk hakkında. Kasabaya gelen sirkin atlı karıncası, bineni yaşlandırıyor veya gençleştiriyor. Bu durum Will ve Jim gibi büyümek isteyen gençler için de; Charles Holloway –ki kendisi Will’in babasıdır- gibi eski günleri yeniden yaşamak isteyenler için de bir arzu hâline geliyor. Ancak gelen bu uğursuz şey, üçlünün başına bela olacaktır. (https://frpnet.net/)
.

Film : Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana - Something Wicked This Way Comes (1983)
.
Yönetmen : Jack Clayton
Senaryo : Ray Bradbury,  John Mortimer
.
Oyuncular : Jason Robards - Charles Halloway, Jonathan Pryce - Mr. Dark, Diane Ladd - Mrs. Nightshade, Royal Dano - Tom Fury, Vidal Peterson - Will Halloway, Shawn Carson - Jim Nightshade, Mary Grace Canfield - Miss Foley, Richard Davalos - Mr. Crosetti,     Jake Dengel - Mr. Tetley, Jack Dodson - Dr. Douglas, Bruce M. Fischer - Mr. Cooger, Ellen Geer - Mrs. Halloway, Pam Grier -
Dust Witch, Brendan Klinger - Cooger as a Child, James Stacy - Ed, The Bartender
.
Konu: Greentown, Illinois’de küçük bir kasabanın insanları, yaklaşmakta olan sonbaharın tadını çıkartmaktadırlar. Günler giderek kısalır. İki genç çocuk, biri içine kapanık yapıya sahip Will Halloway ve diğeri isyankâr yapıdaki Jim Nightshade, okuldan çıkıp eve doğru giderler acele ile. Gençler Bay Dark’ın Kıyamet Karnavalı adındaki ilginç bir seyahat eden karnavalı duyduklarında ne olduklarını merak ederler. Will biraz korkar. Meşum Bay Dark, bir gece yarısı kasabaya gelip birkaç saniyede tüm karnavalı kurunca çocuklar hem korkarlar hem de dehşete düşerler.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder