Sayfalar

Avalon'un Sisleri - The Mists of Avalon (2001 - )




Kitap : Avalon'un Sisleri
Yazar : Marion Zimmer Bradley
Yayınevi : İthaki Yayınları
Basım Tarihi : 2006
Sayfa Sayısı :1152
Boyut: 13.5 x 21 cm
.
.
Book: The Mists of Avalon
Writer : Marion Zimmer Bradley
Publisher : Del Rey
Publish Date : 1984
Pages: 876
Dimensions: 6.1 x 1.6 x 9.2 inches
.
.
Konu: Avalon’un Sisleri, Hıristiyanlığın yayılış dönemindeki Britanya’yı, Kral Arthur’u var eden, onu koruyan ve ona büyük Britanya tacını giydiren güçleri ve onların kendi aralarındaki mücadeleleri anlatıyor. Hikaye bize Arthur’un eşi Kraliçe Guinevere (kitapta Gwenhwyfar adıyla anılmaktadır), Arthur’un annesi Igraine, Gölün Hanımefendisi Viviane, Avalon’un Yüce Prensesi şimdiye dek hemen hemen bütün eserlerde güçlü olduğu kadar kötü olarak da tasvir edilen Arthur’un kız kardeşi, ezeli düşmanı ve oğlu Mordred’in annesi, seven, üzülen, acı çeken, mutlu olan, nefret eden kadınların gözünden anlatılmaktadır.
Romanın ekseninde, eski Kelt topluluklarının Ana Tanrıça inanışları ile Hıristiyanlığın dinsel ve kültürel karşıtlıkları yer alırken, aynı zamanda Camelot’un kadınlarının bakış açılarından bir tarihsel dönem sorgulanıyor. (Tanıtım Bülteni)
.
Film : Avalon'un Sisleri - The Mists of Avalon (2001 - )
.
Yönetmen : Uli Edel
Senaryo : Gavin Scott
.
Oyuncular : Anjelica Huston – Vivianne, Julianna Margulies – Morgaine, Joan Allen, Samantha Mathis – Gwenwyfar, Caroline Goodall – Igraine, Edward Atterton – Arthur, Michael Vartan – Lancelot, Michael Byrne – Merlin, Hans Matheson - Mordred
.
Konu : Britanya'nın bir yandan Roma işgali altında hristiyanlaşmaya başladığı, bir yandan da kuzeyli barbarların saldırılarına direnmeye çalıştığı dönemde geçiyor. Dağlarda hala Eski Halk’ tan gelen, soyları peri masallarına dek uzanan ve geleneklerine uygun yaşayarak değişime direnenler bulunuyor. Peri dünyasının sisleri arasında yitmiş olan Avalon'a, gücünü Ana Tanrıça'dan almayan herhangi birinin ulaşması imkânı bulunmuyor. Avalon, güç kazanan Kilise'ye, kadınların üzerindeki baskıyı dayatan yeni yaşam biçimine direnişin ve pagan geleneklerin son ayakta kalan kalesi. Morgaine, Avalon'lu kadınlardan biriyken kendi isteği dışında evlendirilmiş olan Igraine'in kızıdır. O da annesi ve tüm Avalon kadınları gibi özel güçler barındırmaktadır. Igraine, yakında Britanya Kralı olacak Uther Pendragon ile tanışıp aşık olur ve ona bir erkek evlat verir. İleride Arthur olarak bilenecek olan çocuğun adı Gwydion'dur. Morgaine ve Arthur, Britanya halklarını tekrar birleştirmek üzere oynanan politik oyun ve ihtirasın, Avalon ile Kilise'nin arasında kalarak birer kurbana dönüşecektir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder