Sayfalar

Finzi Contini'lerin Bahçesi - The Garden of the Finzi-Continis (1970)




Kitap : Finzi - Contini'lerin Bahçesi
Yazar : Giorgio Bassani
Yayınevi : Yapı Kredi Yayınları
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı :236
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Garden of the Finzi-Continis
Writer : Giorgio Bassani
Publisher : Grove Press
Publish Date : 1994
Pages: 112
Dimensions: 5.8 x 0.3 x 8.2 inches
.
.
Konu: Hallice orta sınıftan gelme, aşk ve cinsellik işlerinde acemi "iyi aile çocuğu", adı belirtilmeyen anlatıcı, malikânesine kapanmış, kendi âleminde, topluluktan kopuk bir yaşantı süren soyluluk heveslisi, zengin ve seçkin bir ailenin gözbebeği olan çok zeki, kültürlü, afacan, değişken huylu, züppe kızı Micòl'e tutulur. Ve bunlar, uğursuz 1938 yılında olur: Irk Yasaları yeni çıkarılmış, kent halkı arasına açılan uçurum giderek genişlemektedir. (Tanıtım Bülteni)
.

Film : Finzi Contini'lerin Bahçesi - The Garden of the Finzi-Continis (1970)
.
Yönetmen : Vittorio De Sica
Senaryo : Giorgio Bassani
.
Oyuncular : Lino Capolicchio – Giorgio, Dominique Sanda - Micòl Finzi Contini, Fabio Testi - Bruno Malnate, Romolo Valli - Giorgio's Father, Helmut Berger – Alberto, Camillo Cesarei - Micol's Father, Inna Alexeievna - Regina Artom  - Micol's Grandmother, Katina Morisani - Micol's Mother, Barbara Pilavin - Giorgio's Mother, Michael Berger, Ettore Geri, Raffaele Curi – Ernesto, Gianpaolo Duregon , Marcella Gentile, Cinzia Bruno - Young Micol,
.
Konu : 1930'ların sonunda Ferrara, İtalya'da Finzi Contini, varlıklı, zengin aristokrat ve sıradan aynı zamanda Yahudi ailelerden biri yaşamaktadır; Yetişkin çocukları Micol ve Alberto, villa binasında tenis ve partilerin sürekli devamıı için arkadaş çevresini toplayarak dünyanın geri kalanını arazinin dışında tutar. Orta sınıf bir Yahudi olan Giorgio, Micol'e aşık olur. Micol, Giorgio ile oyuncak gibi oynar ve Giorgio'nun izlediğini bildiği halde bir arkadaşıyla göz göre yakınlaşır. Giorgio’nun saf sevgisi sarsılmaz gözükse de, onu bahçedeki idilinden çıkarmak için başını kırmaz gibi görünse de, politik güçler devreye girer.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder