Sayfalar

Generallerin Gecesi - The Night of the Generals (1967)


Kitap : Generallerin Gecesi
Yazar : Hans Hellmut Kirst
Yayınevi : Tel Yayınları
Basım Tarihi : 1972
Sayfa Sayısı :408
.
.
Book: The Night of the Generals
Writer : Hans Hellmut Kirst
Publisher : Grove Press
Publish Date : 1994
Pages: 112
Dimensions: 5.8 x 0.3 x 8.2 inches
.
.
Konu: 1942'de bir Polonya fahişesi öldürüldüğünde, şüpheliler üç Alman general üzerinde toplanır. Ama soruşturmadan bir sonuç çıkmaz. Sonra, 1944'te, üçlü tekrar toplandığında, başka bir cinayet daha meydana gelir. Bu defa da Hitler'e yönelik bir suikast soruşturmaları durdurur. 1956'da, üçüncü bir cinayet gerçekleşir ve bu kez, katilin yakalanması gerektiği açıktır.

Film : Generallerin Gecesi - The Night of the Generals (1967)
.
Yönetmen : Anatole Litvak
Senaryo : Paul Dehn,  Joseph Kessel
.
Oyuncular : Peter O'Toole - General Tanz, Omar Sharif - Major Grau, Tom Courtenay - Corporal Hartmann, Donald Pleasence - General Kahlenberge, Joanna Pettet – Ulrike, Philippe Noiret - Inspector Morand, Charles Gray - General von Seidlitz-Gabler, Coral Browne - Eleanore von Seidlitz-Gabler, John Gregson - Colonel Sandauer, Nigel Stock – Otto, Christopher Plummer - Field Marshal Rommel, Juliette Gréco – Juliette, Yves Brainville – Liesowski, Sacha Pitoëff – Doctor, Charles Millot - Wionczek
.
Konu : 1942 yılında Varşova'da bir Polonyalı fahişe öldürülür. Şüpheler üç general üzerindedir.  Alman İstihbarat Subayı Grau, İkinci Dünya Savaşı sırasında devam eden katliamlara rağmen ölen fahişe için adaleti yerine getirmeye çalışmaktadır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder