Sayfalar

Oblomov'un Yaşamından Birkaç Gün - Oblomov (1980)




Kitap : Oblomov
Yazar : Ivan Goncharov
Yayınevi : İletişim Yayıncılık
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı :617
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Oblomov
Writer : Ivan Goncharov
Publisher : Penguin Classics
Publish Date : 2005
Pages: 496
Dimensions: 5.2 x 0.9 x 7.8 inches
.
.
Konu: Orta yaşlı toprak sahibi Oblomov işinden ayrılmış, tüm arkadaşlarını etrafından uzaklaştırmış, borca batmış ve tüm dünyevi işlerini yatağından görmeye başlamıştır. Her bir köşesi dökülmekte olan dairesinde kendisi kadar tembel uşağıyla birlikte kayıtsızlık içinde yaşayan bu miskin asilzade, değişime ayak direyerek işlevsizleşmiş bir sınıfın timsalidir. (Tanıtım Bülteni)
.
Film : Oblomov'un Yaşamından Birkaç Gün - Oblomov (1980)
.
Yönetmen : Nikita Mikhalkov
Senaryo : Aleksandr Adabashyan
.
Oyuncular : Oleg Tabakov - Ilya Ilyich Oblomov, Yuriy Bogatyryov - Andrei Ivanovich Stoltz, Andrei Popov – Zakhar, Elena Solovey – Olga, Avangard Leontev – Alexeyev, Andrei Razumovsky - Ilya as a child, Oleg Kozlov - Stoltz as a child, Yelena Kleshchevskaya – Katya, Galina Shostko - Olga's aunt, Gleb Strizhenov - The Baron, Evgeniy Steblov - Oblomov's father, Evgeniya Glushenko - Oblomov's mother, Nikolai Pastukhov - Stoltz's father
.
Konu : 19. yüzyılın ortalarında St. Petersburg’da hizmetkarı Zakhar ile yaşayan orta yaşlı tembel bir adam olan Oblomov gününün çoğunu uyuyarak geçirmektedir. Bugün çok başarılı ve enerjik bir işadamı olan çocukluk arkadaşı Stoltz onu güzel ve kültürlü Olga ile tanıştırınca hayatı değişir. Olga, Oblomov’a aşık olur ve onu sosyal, kültürlü bir adama dönüştürmeye kararlıdır, ama bu üçgende Stoltz’un yeri ne olacak?
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder