Sayfalar

Ölümcül Makineler - Mortal Engines (2018)




Kitap : Yürüyen Kentler
Yazar : Philip Reeve
Yayınevi : On8 Kitap
Basım Tarihi : 2013
Sayfa Sayısı :352
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Mortal Engines
Writer : Philip Reeve
Publisher : Scholastic Press
Publish Date : 2017
Pages: 320
Dimensions: 5.2 x 0.5 x 8 inches
.
.
Konu: Uzak gelecekte, 60 Dakika Savaşları'nın sonrasında bildiğimiz dünyadan eser kalmamıştı. Tekerlekler üstünde "yürüyen" Londra kenti, eski Kuzey Denizi'nin kurumuş yatağı boyunca, küçük kentleri kovalıyordu. Tarihçiler Loncası'nda Üçüncü Sınıf Çırak Tom, kızına âşık olduğu baş tarihçinin canını kurtarmaya çabalarken, kendini suikastçı Hester'la birlikte, mahvedilmiş bir dünyada, acımasız bir düzende var olma savaşının içinde buldu... (Tanıtım Bülteni)
.
Film : Ölümcül Makineler - Mortal Engines (2018)
.
Yönetmen : Christian Rivers
Senaryo : Peter Jackson, Fran Walsh
.
Oyuncular : Hera Hilmar - Hester Shaw, Hugo Weaving - Thaddeus Valentine, Stephen Lang – Shrike, Robert Sheehan - Tom Natsworthy, Joel Tobeck – Bürgermeister, Jihae - Anna Fang, Caren Pistorius - Pandora Shaw, Frankie Adams – Yasmina, Colin Salmon - Chudleigh Pomeroy, Leila George - Katherine Valentine, Ronan Raftery - Bevis Pod, Patrick Malahide - Magnus Crome, Stephen Ure – Pewsey, Andrew Lees, Mark Mitchinson - Vambrace
.
Konu : Medeniyeti yok eden büyük felaketin ardından yıllar geçmiştir. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. İnsanlar kendilerine yeni bir yaşam biçimi geliştirmiştir. Yeryüzünde hareket eden büyük şehirler, daha küçük olan kasabaları vahşice yağmalamaktadır. Tom Natsworthy, yürüyen büyük şehirlerden olan Londra’nın alt sınıfındandır. Tehlikeli kaçak Hester Shaw ile karşılaşan Tom Natsworthy artık hayatta kalmak için savaşmak zorundadır. Bu iki farklı insan hayatın değişmesine neden olan bir ittifak kurar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder