Sayfalar

Aşk Otobüsü - The Wayward Bus (1957)




Kitap : Aşk Otobüsü
Yazar : John Steinbeck
Yayınevi : Bilgi Yaınevi
Sayfa Sayısı :280
Boyut: 10.8 x 18.8 cm
.
.
Book: The Wayward Bus
Writer : John Steinbeck
Publisher : Grove Press
Publish Date : 1994
Pages: 112
Dimensions: 5.8 x 0.3 x 8.2 inches
.
.
Konu: Bir rastlantıyla biraraya gelen; işi, geliri, eğitimi farklı bir avuç insan, bir otobüsün içinde, ıssız bir dağ başında kalırsa ne olur?

Her türlü medeni imkândan uzak, sadece kendileri ve art niyetleriyle birlikte...

Her karakter, diğerinden apayrı bir insan tipini yansıtıyor. Farklı koşullar altında insanların görünen karakterlerinden ne kadar farklı tepkiler verdiklerini, olayların nasıl çığırından çıkabileceğini, Steinbeck'in kendine özgü sanat yeteneğiyle yazdığı bu orijinal romanda, büyük merak ve heyecanla, bazen de gülümseyerek okuyoruz. (Tanıtım Bülteni)
.
Film : Aşk Otobüsü - The Wayward Bus (1957)
.
Yönetmen : Victor Vicas
Senaryo : Ivan Moffat, John Steinbeck
.
Oyuncular : Joan Collins - Alice Chicoy, Jayne Mansfield - Camille Oakes, Dan Dailey - Ernest Horton, Rick Jason - Johnny Chicoy, Betty Lou Keim - Norma , the counter girl, Dolores Michaels - Mildred Pritchard, Larry Keating - Elliott Pritchard, Robert Bray – Morse, Kathryn Givney - Mrs. Elliott (Bernice) Pritchard, Dee Pollock - Ed 'Pimples' Carson, Will Wright - Van Brunt
.
Konu : Üç yabancı - bir striptizci, alkolik bir eş ve bir satıcı hayatlarını değiştirecek bir otobüs yolculuğuna çıkarlar. Yol ilerledikçe zorluklar karşılarına çıkar, her karakter kendi zaafları ile karşı karşıyadır ve hayatın sonrasında neler getireceğini bilmemektedirler.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder