Sayfalar

Köpek Kalbi - Cuore di cane (1976)




Kitap : Köpek Kalbi
Yazar : Mikhail Bulgakov
Yayınevi : İş Bankası Kültür Yayınları
Basım Tarihi : 2016
Sayfa Sayısı :136
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Heart of a Dog
Writer : Mikhail Bulgakov
Publisher : Grove Press
Publish Date : 1994
Pages: 123
Dimensions: 5.5 x 0.5 x 8.2 inches
.
.
Konu: Dünya çapında bir bilim insanı olan Profesör Filipoviç, evine götürüp beslediği köpek Şarik'i ameliyat ederek, er bezlerini ve hipofiz bezini adi bir suçlununkilerle değiştirir. Köpek arsız, yüzsüz, şehvet düşkünü ve kaba saba bir insana dönüşür. Şarik insan haliyle profesörün hayatını cehenneme çevirse de, Sovyet bürokrasisinde kendine bir konum edinebilecektir. (Tanıtım Bülteni)
.
Film : Köpek Kalbi - Cuore di cane (1976)
.
Yönetmen : Alberto Lattuada
Senaryo : Alberto Lattuada,  Viveca Melander
.
Oyuncular : Max von Sydow - Professor Filipp Filippovich Preobrazenski, Eleonora Giorgi – Zina, Mario Adorf – Bormenthàl, Gina Rovere - Dar'ja, Cochi Ponzoni - Poligràph Poligràphovic, Vadim Glowna – Schwonder, Rena Niehaus – Zoja, Enzo Robutti - Il commissario, Violetta Chiarini – Vjazemskaja, Amerigo Tot - Il portiere, Vlado Stegar, Ilona Staller – Natasa, Giuliano Petrelli - Sarovkjam
.
Konu : Professor Preobrazhensky cesur deneylerle, bir köpeği bir insana eşit seviyeye getirmeye çalışıyor. Sonuç olarak birileri Doggies oluyor. Maalesef, deneyin sonunda , köpek için bir köpek olarak kalmasının daha iyi olduğunu ispatlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder