Sayfalar

Lathe Of Heaven (2002)




Kitap : Rüyanın Öte Yakası
Yazar : Ursula K. Le Guin
Yayınevi : Metis Yayıncılık
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı :224
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Lathe Of Heaven
Writer : Ursula K. Le Guin
Publisher : Scribner
Publish Date : 2008
Pages: 192
Dimensions: 5.5 x 0.5 x 8.4 inches
.
.
Konu: Herkes rüya görür. Peki ya bir gün rüyalarınız gerçek, hatta gerçekliğin ta kendisi olsa? Rüyalarınızla gerçekliği sürekli yeni baştan yaratsanız? Rüyanın Öte Yakası'nda Ursula K. Le Guin her zamanki usta anlatımı ve özgün bakış açısıyla bu soruya yanıt arıyor. Denklemin bir tarafında, gördüğü rüyalarla tüm insanlığın ve hatta evrenin kaderini değiştirmeye muktedir gönülsüz bir kahraman, diğer tarafındaysa onun gücünü "faydalı işler" yapmak için kullanırken iktidar hırsına yenik düşen bir bilim adamı var. Gönülsüz kahraman omzundaki bu ağır yükten kurtulmak, herkes gibi dünyanın bir parçası olmak istiyor; bilim adamıysa bu olağanüstü yeteneği kullanıp daha iyi, daha "akılcı" bir dünyanın mimarı olmak. (Tanıtım Bülteni)
.
Film :  Lathe Of Heaven (2002)
.
Yönetmen : Philip Haas
Senaryo : Alan Sharp
.
Oyuncular : James Caan - Dr. William Haber, Lukas Haas - George Orr, Lisa Bonet - Heather Lelache, David Strathairn – Mannie, Sheila McCarthy – Penny, Serge Houde – Judge, Suzanne Desautels - Lelache's Secretary, Belinda Hum - Mrs. Nakumisi, Tetsuro Shigematsu - Mr. Nakumisi, Jonathan Higgins – Medic, Danny Blanco Hall - Security Officer, Conrad Pla - Search Man, Daniel Do - Waker / Host, Daniel Pilon - President Murtle, Steve Adams - Game Show Host
.
Konu : Yakın gelecekte bir toplumda, bir adam rüyalarının gerçekliği fiziksel olarak değiştirdiğini iddia eder. Terapisti ilk başta şaşkına döner, ancak doğru olduğunu anladığında kendi kazancı için onu kullanmaya karar verir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder