Sayfalar

Soğuktan Gelen Casus - The Spy Who Came in from the Cold (1965)




Kitap : Soğuktan Gelen Casus
Yazar : John le Carré
Yayınevi : Kırmızı Kedi
Basım Tarihi : 2016
Sayfa Sayısı :240
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Spy Who Came in from the Cold
Writer : John le Carré
Publisher : Penguin Books
Publish Date : 2013
Pages: 240
Dimensions: 5.5 x 0.6 x 8.2 inches
.
.
Konu: Soğuk Savaş'ın zirve yaptığı 1960'lar... Alex Leamas, İngiliz İstihbaratı için Berlin Duvarı'nın gölgesinde yıllarca sürdürdüğü görevinin ardından yorgundur. Pek çok şey görmüş, pek çok adamını Doğu Alman İstihbaratı ile Duvar'da oynanan bu karanlık ve sisli satrançta yitirmiştir. Teşkilat, ağır bir yenilginin ardından İngiltere'ye dönen Leamas'tan son bir görev ister. Doğu Almanya'ya geçmeli ve ülkesine ihanet etmelidir. Ancak İngiliz İstihbaratı'nın yaşlı kurdu George Smiley'nin, Leamas'ın arkadaşı olan genç bir kadına yardım etmesiyle operasyon büyük bir felaketle yüz yüze gelecek, oyunun kartları yeniden dağıtılacak ve Leamas kendini hayalinin ötesindeki korkunç bir politik oyunun pençesinde bulacaktır...(Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Soğuktan Gelen Casus - The Spy Who Came in from the Cold (1965)
.
Yönetmen : Martin Ritt
Senaryo : Guy Trosper, Paul Dehn, John Le Carré
.
Oyuncular : Richard Burton - Alec Leamas, Claire Bloom - Nan Perry, Oskar Werner – Fiedler, Sam Wanamaker – Peters, George Voskovec - East German Defense Attorney, Rupert Davies - George Smiley, Cyril Cusack – Control, Peter van Eyck - Hans-Dieter Mundt, Michael Hordern – Ashe, Robert Hardy - Dick Carlton, Bernard Lee – Patmore, Beatrix Lehmann - Tribunal President, Esmond Knight - Old Judge, Tom Stern - CIA Agent, Niall MacGinnis - German Checkpoint Guard
.
Konu : İngiliz ajan Alec Leamas, 1960'lerde kendisinin son işi olacağı belli bir görevi kabul ederek Soğuk Savaş'tan kaçmayı reddetti.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder