Sayfalar

Başlat - Ready Player One (2018)




Kitap : Başlat
Yazar : Ernest Cline
Yayınevi : Dex Kitap
Basım Tarihi : 2016
Sayfa Sayısı :516
Boyut: 13.8 x 21 cm
.
.
Book: Ready Player One
Writer : Ernest Cline
Publisher : Broadway Books
Publish Date : 2012
Pages: 400
Dimensions: 5.2 x 0.9 x 7.9 inches
.
.
Konu: Yıl 2045 ve dünya çok çirkin bir yer.
Uygarlıkları felce uğratan enerji krizi, tam anlamıyla felakete dönüşen iklim değişikliği, kıtlık, yoksulluk, bulaşıcı hastalıklar ve geriye kalan son kaynaklar için süren nükleer savaşlarla cehenneme dönen bir dünya... Ve bu dünyada yaşamak zorunda olan tüm talihsiz insanlar gibi, henüz on sekiz yaşındaki Wade Watts da uyanık olduğu zamanın neredeyse tamamını bir simulasyonun içerisinde geçiriyor.
İstediğiniz kişi olabileceğiniz, istediğiniz yerde yaşayabileceğiniz ve istediğiniz şeyleri yapabileceğiniz bir yer olan, insanlığın son vahası, sanal dünya OASIS’te.Ve bir gün arkasında bıraktığı milyonlarca dolarlık bir servetle OASIS’in yaratıcısı James Halliday ölür ve bütün mirasını tek bir kişiye bırakır. OASIS içinde sakladığı üç anahtarı bulacak olan kişiye. İşte dünya çapındaki kıran kırana mücadele böyle başladı. Ve anahtara giden ilk ipucunu Wade Watts bulur...(Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Başlat - Ready Player One (2018)
.
Yönetmen : Steven Spielberg
Senaryo : - Ernest Cline , Zak Penn
.
Oyuncular : Hannah John-Kamen - F'Nale Zandor, Tye Sheridan - Wade Owen Watts / Parzival, Olivia Cooke - Samantha Evelyn Cook / Art3mis, Ben Mendelsohn - Nolan Sorrento, Simon Pegg - Ogden Morrow, Mark Rylance - James Donovan Halliday, Julia Nickson - JN / Commuter, Lena Waithe – Aech, T.j. Miller - i-R0k, Letitia Wright – Reb, Mckenna Grace, Ralph Ineson – Rick, Susan Lynch, Jacob Bertrand
.
Konu : Film, 2045 yılında, Dünya kaos içide ve yok olmanın eşiğindeyken başlıyor. İnsanlar kurtuluşu, eksantrik ve muhteşem James Halliday’in yarattığı, büyüyen sanal gerçeklik evreni OASIS’te bulurlar. Halliday öldüğünde büyük servetini OASIS’te sakladığı dijital paskalya yumurtasını bulan insana devredeceği için, tüm Dünya rekabet dolu bir yarışmaya girer. Hiç şans verilmeyen genç kahraman Wade Watts de bu yarışmaya katılmaya karar verir ve kendini gizemin, tehlikenin, keşfin fantastik evreninde, zorlu bir hazine avında bulur.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder