Sayfalar

Son Şarkı - The Last Song (2010)




Kitap : Son Şarkı
Yazar : Nicholas Sparks
Yayınevi : Artemis Yayınları
Basım Tarihi : 2013
Sayfa Sayısı :470
Boyut: 13.5 x 21 cm
.
.
Book: The Last Song
Writer : Nicholas Sparks
Publisher : Grove Press
Publish Date : 1994
Pages: 112
Dimensions: 5.8 x 0.3 x 8.2 inches
.
.
Konu: On yedi yaşındaki Veronica “Ronnie” Miller’ın hayatı, ailesinin boşanması ve babasının New York’tan Kuzey Carolina, Wrightsville Plajı’na taşınmasıyla altüst olmuştu. Dahası tüm bunların üzerinden üç yıl geçmişti ancak Veronica hala kızgın, hala küskündü. En çok da babasına.

Bir gün annesi, herkesin hoşuna gideceğini düşündüğü, harika bir fikirle çıkageldi. Ronnie ve kardeşi yaz tatilini babasının yanında geçirecekti.

Ronnie’nin babası eski bir konser piyanistiydi ve gelin görün ki, bu sıkıcı, küçük sahil kasabasında sakin bir hayatı tercih etmişti. Tek tutkusu da kasabanın kilisesi için bir sanat eseri hazırlamaktı.

Asi ve kırılgan Ronnie ise hiçbir şeyi umursamıyordu. Babasının tüm yakınlaşma çabalarını karşılıksız bırakıp yaz bitmeden New York’a dönmenin bir yolunu arıyordu aslında. Fakat karşısına Will çıktı ve dünya yavaşça silindi gözlerinden. Artık nerede olduğu değil, Will’le olup olmadığı önemliydi.

İşin komiği Will, kasabanın kazanovası ve Ronnie’nin aşık olabileceği en son erkekti. Ama aşk ısrarcı, kararlı ve her şeyden güçlüydü.

Ronnie yavaş yavaş kalkanlarını indiriyor, kendini yüce aşkın kollarına bırakıyor, aşkın, acının kucağına çekiliyordu. Ronnie işin acı kısmının asla farkında değildi...(Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Son Şarkı - The Last Song (2010)
.
Yönetmen : Julie Anne Robinson
Senaryo : Nicholas Sparks
.
Oyuncular : Miley Cyrus - Veronica Miller, Greg Kinnear - Steve Miller, Bobby Coleman - Jonah Miller, Liam Hemsworth - Will Blakelee, Hallock Beals – Scott, Kelly Preston - Kim Miller, Stephanie Leigh Schlund - Megan Blakelee, Nick Searcy - Tom Blakelee, Kate Vernon - Susan Blakelee, Nick Lashaway – Marcus, Melissa Ordway – Ashley, Lance E. Nichols - Pastor Harris, Rhoda Griffis – Doktor, Anthony Paderewski – Güvenlik, Carly Chaikin – Galadriel
.
Konu : ABD’nin güneyindeki küçük bir sahil kasabasında geçer. Kariyeri uğruna ailesini yıllar önce terk etmiş olan bir baba, yaz tatilini ergenlik çağındaki kızı ve küçük oğluyla geçirme şansına kavuşmuştur. Ancak New York’taki evinde olmayı tercih eden kızı iletişim kurma konusunda isteksizdir. İlk aşklarla ikinci şansların kolkola gittiği bu aile, arkadaşlık, sırlar ve kurtuluş hikayesinde baba, iletişim kurmak için çareyi kızıyla tek ortak paydaları olan müzikte bulacaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder