Sayfalar

İz Sürücü - Stalker (1979)


Kitap : Uzayda Piknik
Yazar : Arkady Strugatsky, Boris Strugatsky
Yayınevi : İthaki Yayınları
Basım Tarihi : 2018
Sayfa Sayısı :200
Boyut: 13.5 x 21cm
.
.
Book: Roadside Picnic
Writer : Arkady Strugatsky, Boris Strugatsky
Publisher : Chicago Review Press
Publish Date : 2012
Pages: 224
Dimensions: 5.5 x 0.6 x 8.5 inches
.
.
Konu: Uzaylılar dünyanın beş bölgesini ziyaret etmiş ve giderken geriye “atıklarını” bırakmışlardır.  Bu atıklar, tüm dünyada bir gizem yaratır ve endüstri ve bilim çevrelerinin de odak noktası haline gelir. Atıkların bulunduğu yerler “bölge” olarak adlandırılarak karantina altına alınır ve bu bölgeler çevrelerindeki şehirleri ekonomik ve sosyal açıdan etkilemeye başlar.

Redrick Schuhart, bölgeden uzaylı atıklarını kaçırıp satan bir “stalker” yani bir iz sürücüdür. Çoğu insan gibi, hayatı yasak “bölge” tarafından şekillendirilen Red ve bilim insanı arkadaşı Kiril’in bir “zamazingo” elde etmek amacıyla buraya yaptıkları yolculuk ise beklenmedik olaylara sebep olur… (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : İz Sürücü - Stalker (1979)
.
Yönetmen : Andrei Tarkovsky
Senaryo : Arkady Strugatsky, Boris Strugatsky
.
Oyuncular : Alisa Freyndlikh - Zhena Stalkera, Aleksandr Kaydanovskiy – Stalker, Anatoliy Solonitsyn – Pisatel, Nikolay Grinko – Professor, Natalya Abramova - Marta, doch Stalkera, Faime Jurno - Sobesednitsa Pisatelya, E. Kostin - Lyuger, khozyain kafe, Raymo Rendi - Patrulnyy politseyskiy
.
Konu : Bir nevi kıyamet sonrası gelecekte, isimsiz bir ülkedeyiz. Düşen dev bir meteor açıklanması güç olaylara sebep olmuştur. Yarattığı etki Zone adı verilen bir alanda etkili olmaktadır. Bu alanın ortasında yer alan bir odada insanlığın en derin tutkularını gerçek yapacağı söylenen bir güç vardır.
Dikenli teller ve askerlerle korunan Zone'a sadece zihinsel güçleri ve yeterli cesaretleri olan Stalker'lar girebilmekte ve eşlik ettikleri insanları odadaki güçle yüzleşmeye götürmektedirler. Kahramanımız da böyle bir Stalker'dır. Karısının itirazlarına rağmen bir bilim adamı bir de yazarı yanına alarak hayatının yolculuğuna çıkar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder