Sayfalar

Goriot Baba - Le père Goriot (2004)



Kitap : Goriot Baba
Yazar : Honoré de Balzac
Yayınevi : Ema Kitap
Basım Tarihi : 2018
Sayfa Sayısı :287
Boyut: 13.5 x 21.5 cm
.
.
Book: Old Man Goriot
Writer : Honoré de Balzac
Publisher : Penguin Classics
Publish Date : 2011
Pages: 336
Dimensions: 5.1 x 0.8 x 5.1 inches
.
.
Konu: Madam Vauquer, genç kızlığında ''Coflens'' soyadını taşıyan, yaşlı ve dul bir kadındı. Yaklaşık kırk yıldan beri, Paris'te, Latin ile Saint - Marcel arasındaki Yeni Saint - Genevieve Sokağı'nda, orta sınıfa has bir pansiyon işletmekteydi. Vauquer Pansiyonu adıyla anılan bu işletme, müşterilerini kadın erkek, genç yaşlı ayırt etmeksizin kabul ederdi.

Ancak bu durum, pansiyonun adını lekeyecek en ufak bir söylentiye dahi yol açmamıştı. Yaklaşık oyuz yıldır, burada genç bir bayanın, bir başına kaldığı da görülmüş değildi. Bir delikanlının burada yaşayabilmesi için ise ailesinin kendisine az da olsa bir miktar harçlık vermesi yeterliydi... (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Goriot Baba - Le père Goriot (2004)
.
Yönetmen : Jean-Daniel Verhaeghe
Senaryo : Honoré de Balzac, Jean-Claude Carrière
.
Oyuncular : Charles Aznavour – Goriot, Tchéky Karyo – Vautrin, Malik Zidi – Rastignac, Nadia Barentin - Mme Vauquer, Maruschka Detmers – Vicomtesse, Florence Darel - Delphine de Nugingen, Rosemarie La Vaullée - Anastasie de Restaud, Anca Androne - Victorine Taillefer, Monalisa Basarab, Raluca Penu, Mihai Calin - Horace Bianchon, Vlad Ivanov - Gondureau
.
Konu : Fakir fakat hırslı bir genç adam Paris'e gelir ve Madame Vauquer tarafından yönetilen pansiyona yerleşir. Kısa zamanda pansiyonda kalan diğer misafirleri tanımaya başlıyor: Zengin babasının evlatlıktan reddettiği genç bir kadın olan Victorine Taillefer; Tıp öğrencisi Horace Bianchon; Mösyö Vautrin, gizemli ve rahatsız edici bir adam; Goriot, zengin bir tüccar, servetini kızları Delphine ve Anastasie’nın zengin bir evlilik yapmaları için harcadı. Eugène Goriot'la arkadaş olur. Kuzeni Madame de Beauséant sayesinde yüksek sosyeteye yükselirken, Goriot, kızları tarafından sömürülmeye ve azarlanmaya devam ederek, azap yolunda inişe devam eder.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder