Sayfalar

Hiob (1978 -)



Kitap : Hiob
Yazar : Joseph Roth
Yayınevi : Rupel Basım Yayın
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı :208
Boyut: 13.5 x 19.5 cm
.
.
Book: Job
Writer : Joseph Roth
Publisher : Granta Books
Publish Date : 2000
Pages: 224
Dimensions: 5.2 x 7.8 x 0.6 inches
.
.
Konu: Çarlık Rusya'sından New York'a taşındığında inancı zayıflayan bir Ortodoks Yahudisinin öyküsünü anlatıyor. Hikaye, Eyüp Kitabına dayanmaktadır.
Romanın Kahramanı Mendel Singer 1.Dünya Savaşı yıllarında Avusturya’da yaşayan dinine çok bağlı bir Yahudi’dir. Savaşın getirdiği yoksulluk ailesine sıkıntılı günler yaşatırken Mendel çareyi dua ederek aramaktadır. Mendel’in bir oğlu askere giderken, diğer oğlu Amerika’ya iltica eder. Mendel; eşi, kızı ve zihinsel engelli oğlu ile kalır. Mendel daha sonra engelli oğlunu komşusuna bırakarak ailece Amerika’ya gider. Mendel Amerika’yı kurtuluş olarak görür ama en büyük çöküşü orada yaşar. (http://ciltlikitap.com/hiob-eyub.html)
.
Film : Hiob (1978 -)
.
Yönetmen : Michael Kehlmann
Senaryo : Michael Kehlmann, Joseph Roth
.
Oyuncular : Günter Mack - Mendel Singer, Despina Pajanou – Mirjam, Jan Dalton – Mac, Martha Wallner - Deborah Singer, Ludwig Hirsch – Schemarjah, Heinrich Schweiger – Sameschkin, Susi Nicoletti - Frau Skowronnek, Herwig Seeböck – Kapturak, Eric Pohlmann - Herr Skowronnek
.
Konu : Galiçya Rusya’da bir getto. Burada, eşi ve üç çocuğu olan öğretmen Mendel Singer yaşıyor. Dördüncü çocukları, küçük Menuchim fiziksel ve zihinsel olarak sakat doğuyor. Yıllar sonra, iki büyük oğlunun orduya katılmaları gerekiyor. Jonas kabul ediyor, ama Schemarjah, Amerika’ya  kaçar. Bir yıl sonra, “kayıp” oğlundan ilk mesaj Amerika'dan gelir. Gemi biletlerini göndererek Amerika’ya yanına gelmelerini ister.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder