Sayfalar

Island Fisherman - Pêcheur d'Islande (1959)



Kitap : İzlanda Balıkçısı
Yazar : Pierre Loti
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 2017
Sayfa Sayısı :208
Boyut: 13.5 x 19.5 cm
.
.
Book: An Iceland Fisherman
Writer : Pierre Loti
Publisher : CreateSpace Independent Publishing Platform
Publish Date : 2010
Pages: 134
Dimensions: 6 x 0.3 x 9 inches
.
.
Konu: Romanın fonunda bir balıkçı kasabası olsa da İzlanda Balıkçısı üç aileye odaklanır: kuşaklar boyu denizci olmuş Gaos’lar, Moan’lar ve zengin bir aile olan Mevel’ler... Gaos’ların yakışıklı ve mağrur oğlu Yann, Mevel ailesinin güzeller güzeli kızı Gaud, yaşlı büyükannesiyle yaşayan Yann’ın yakın arkadaşı Sylvestre. Maud ile Yann arasında uzaktan uzağa süren aşkın tek engeli, aralarındaki sınıf farkıdır. “Paris görmüş” Gaud, aşkı için her şeyden vazgeçmeye hazırdır ama Yann’dan umduğu karşılığı göremez. Yann ise kendisinde katbekat zengin bir kıza olan aşkını bir türlü açığa vuramaz.

Denize dair bütün kitaplarda olduğu gibi başkahraman denizdir... Deniz hem hayatın hem de ölümün sebebidir. Her zaman son sözü söyleyendir... (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Island Fisherman - Pêcheur d'Islande (1959)
.
Yönetmen-Director : Pierre Schoendoerffer
Senaryo-Writers : Pierre Loti, Pierre Schoendoerffer, André Tabet
.
Oyuncular-Stars : Jean-Claude Pascal - Guillaume Floury dit 'Yan', Juliette Mayniel - Gaude Mével, Charles Vanel - L'armateur Mével, Georges Poujouly - Sylvestre Moan, Joëlle Bernard – Jenny, Michel Garland – Berger, Albert Dinan – Quémeneur, Sylvain Levignac, Danièle Dali, Claude Figus, Mag-Avril - La grand-mère, Moustache - Le gendarme, Alain Saury - Le curé
.
Konu : Concarneau mürettebatının Breton denizindeki maceraları: Bir fırtınada kaptan ağır yaralanınca, yerine ikinci kaptan Yan geçer. Gemi limanına dönüşünde, gemi sahibi Mével, Yan'a ilk emrini verir. Mevel’in kızı farklı bir ışıkta  Yan’ı görür ve ona aşık olur.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder