Sayfalar

Natsume Sôseki no Sanshirô (1955)



Kitap : Sanşiro
Yazar : Soseki Natsume
Yayınevi : Maya Kitap
Basım Tarihi : 2017
Sayfa Sayısı :272
Boyut: 13.5 x 21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Hiroshima Mon Amour
Writer : Soseki Natsume
Publisher : Penguin Classics
Publish Date : 2010
Pages: 288
Dimensions: 5.1 x 0.8 x 7.8 inches
.
.
Konu: 23 yaşındaki Sanşiro’nun yaşadığı küçük yerden ayrılıp üniversite için Tokyo’ya gitmesiyle başlıyor. Şehrin kalabalığı, yeni insanlar, akademik çevreler ve hepsinden önemlisi kadınlar arasında Sanşiro, yaşamını zenginleştirmenin yollarını arıyor.

Sanşiro, ilk aşk, gelenekler, modernleşme ve yaşlılığın alaycılığına karşı gençliğin idealizmini anlatırken, arka planda da dönemin sosyal ve kültürel yapısına getirdiği eleştirileri okuruna sunuyor...(Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Natsume Sôseki no Sanshirô (1955)
.
Yönetmen-Director : Nobuo Nakagawa
Senaryo-Writers : Soseki Natsume, Noriyuki Yata
.
Oyuncular-Stars : Shinji Yamada - Sanshirô Ogawa, Kaoru Yachigusa - Mineko Satomi, Chishû Ryû - Mr. Hirota, Yoshio Tsuchiya – Nonomiya, Tatsuyoshi Ehara – Yojirô, Kaneko Iwasaki - Yoshiko Nonomiya, Nobuo Kaneko - Artist Genkô, Fuyuki Murakami - Kyôsuke Satomi, Akihiko Hirata – Sugimoto, Toki Shiozawa, Yaeko Izumo, Ikio Sawamura - University Handyman
.
Konu : 23 yaşındaki Sanşiro, yaşadığı sakin kasabadan ayrılıp üniversite için büyük şehre gitmesi, şehrin kalabalığı, trafik, yeni insanlar, akademik çevreler ve hepsinden önemlisi kadınlar arasında Sanşiro, yeni yaşamında kendine bir yer edinme çabası anlatılıyor.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder