Sayfalar

Wolf unter Wölfen (1964 -)



Kitap : Kurtlar Sofrasında
Yazar : Hans Fallada
Yayınevi : Everest Yayınları
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı :1222
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Wolf Among Wolves
Writer : Hans Fallada
Publisher : Melville House
Publish Date : 2010
Pages: 816
Dimensions: 5.5 x 1.5 x 8.2 inches
.
.
Konu: Yıl 1923. Almanya'da enflasyon almış başını gidiyor. Ülke bir uçuruma sürükleniyor. Bencilleşen bireyler yazgılarını ellerine alıyor. Paranın çılgın gibi değer yitirdiği dönemde insanlar kendilerini, parçalanmaya başlayan toplumun içine düştüğü bataktan kurtarmaya çabalıyor.

O günlerin karmaşasında, yaşamın gittikçe çılgınlaştığı başkent Berlin'de tekrar karşılaşan, Birinci Dünya Savaşı'nda birlikte cepheye gitmiş üç insanın yazgısından yola çıkıyor Hans Fallada. Kurtlar Sofrasında adını verdiği bu dev romanda, toplumun her kesiminden özenle seçtiği kahramanlarına adeta bir resmigeçit yaptırıyor; kısa sürede zenginleşenler, bir günde varını yoğunu yitirenler, tüm servetini kumara yatıranlar, dönekler, karaborsacılar, yeraltı babaları, büyük arazi sahibi soylular, subaylar, küçük insanlar, vurguncular, sokak kadınları, uyuşturucu bağımlıları ve daha niceleri… (Tanıtım Bülteninden) 
.
Film : Wolf unter Wölfen (1964 -)
.
Yönetmen-Director : Walter Beck, Hans-Joachim Kasprzik
.
Senaryo-Writers : Hans Fallada, Klaus Jörn, Walter Beck, Hans-Joachim Kasprzik
.
Oyuncular-Stars : Armin Mueller-Stahl - Wolfgang Pagel, Wolfgang Langhoff - Rittmeister von Prackwitz, Herbert Köfer - Gutsverwalter von Studmann, Annekathrin Bürger - Petra Ledig, Agnes Kraus - Frau Thumann, Marga Legal - Frau Pagel, Friedel Nowack – Minna, Else Wolz - Mutter Krupaß, Ingeborg Naß - Valuten-Vamp, Erik S. Klein - von Zecke, Felicitas Ritsch – Hühnerweihe, Norbert Christian - von Bergen, Herbert Körbs - Geheimrat Schröck, Walter Richter-Reinick – Reviervorsteher, Kurt Steingraf - Generaldirektor Vogel, Marianne Wünscher – Ida,
.
Konu : 1923 yılı Temmuz ayında subay adayı iken savaşın sona ermesiyle işsiz kalan ve çaresizlikten oyuncu olan Wolfgang Pagel, eskiden bir ayakkabı tezgahtarı olan , sonrasında işsiz kalıp hayat kadınlığı yapan Petra Ledig ile evlenmek istiyor. Düğün sabahlarında Pagel son parasını kumarda yitirir, Petra da hamile haliyle ev sahibi tarafından sokağa atılır ve evsiz olarak tutuklanır.
.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder