Sayfalar

The Thirteenth Apostle - Trinadtsatyy apostol (1988)



Kitap : Mars Yıllıkları
Yazar : Ray Bradbury
Yayınevi : İthaki Yayınları
Basım Tarihi : 2014
Sayfa Sayısı :382
Boyut: 12 x 18 cm
.
.
Book: The Martian Chronicles
Writer : Ray Bradbury
Publisher : Simon & Schuster
Publish Date : 2012
Pages: 256
Dimensions: 4.1 x 0.8 x 6.8 inches
.
.
Konu: Mars Yıllıkları ile bize kısa kısa öyküler sunuyor. Bu öykülerde marsa yapılan seyahatler var. Fakat bu seyahatlerin hiçbirinden ses seda yok. Dünyadakiler yapılan seyahatlerin başarısız olduğunu düşünüyorlar. Birkaç kez yapılan seyahatler ve hiçbir sonuç yok.

Birbirini izleyen öykülerde, Mars'ın keşfini ve ilk yerleşimleri okurken, aslında kendimize tutulmuş bir aynaya bakıyoruz. Bradbury, bize bizi anlatıyor: Mars'da ya da Dünya'da, insan here yere kendini taşıyor, korkularını, zaaflarını, merakını… (Tanıtım Bülteninden) (Devamı, filmin yönetmeni, oyuncuları, filmin konusu ve 500’den fazla diğer kitap uyarlamaları  için https://based-on.blogspot.com.tr/ ) (https://www.facebook.com/uyarlama/ ve https://based-on.blogspot.com.tr/  sayfalarını beğenmeyi unutmayın!).
.
Film : The Thirteenth Apostle - Trinadtsatyy apostol (1988)
.
Yönetmen-Director : Suren Babayan
Senaryo-Writers : Suren Babayan, Ray Bradbury, Georgiy Nikolaev
.
Oyuncular-Stars : Juozas Budraitis, Andrei Boltnev, Vladas Bagdonas, Armen Dzhigarkhanyan, Donatas Banionis – Otets, Algis Matulionis, Valentinas Masalskis, Juris Rijnieks, Mikk Mikiver, Karen Dzhanibekyan, Ingeborga Dapkunaite, Elle Kull, Mikael Dovlatyan, Vladimir Kocharyan,
.
Konu : Bir uzay keşif ekibi, gizemli koşullar altında yok olmuştur. 15 yıl sonra, bir müfettiş umut verici bir gezegenin kapanmasının nedenlerini araştırmak için konuyu gündeme getirir. Bunu da emekli olan astronotlar için bir sığınakta yaşayan, mürettebattan hayatta kalan tek üyesi Kaptan Amos’u ziyaret eder. Raporunda, bu gezegenin daha fazla araştırılmasını red etmişti.

Gezegenin sakinlerinin, bu gezegende bir karantina rejiminin gerekli olduğu fikrine ilham vermek için mürettebatın ölen akrabalarının görünümünü aldıkları ortaya çıkıyor. Üstelik kaptan, gezegenden bir varlığın ("elçi") eşliğinde geri dönmüştür.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder