Sayfalar

Suç ve Ceza - Crime and Punishment (2002)



Kitap : Suç ve Ceza
Yazar : Fyodor Mihayloviç Dostoyevski
Yayınevi : İletişim Yayınları
Basım Tarihi : 2017
Sayfa Sayısı :660
Boyut: 13 x 19.5 cm
.
.
Book: Crime and Punishment
Writer : Fyodor Dostoyevsky
Publisher : Dover Publications
Publish Date : 2001
Pages: 430
Dimensions: 5.2 x 1.2 x 8.2 inches
.
.
Konu: Düştüğü yoksulluk çıkmazında toplum kurallarının bağından kurtulduğuna inanan bir gencin hikâyesini anlatan Suç ve Ceza ahlâkın anlamını sorgular.

Raskolnikov öldürmeyi planladığı tefeciden aldığı parayı hayırlı bir amaç için kullanırsa, işlediği suçun doğasını kalıcı biçimde değiştirebilir mi? Hırsızlık ve cinayet gibi suçlar, “yüce” amaçlarla işlenmesi durumunda cezasız kalabilir ve vicdanın yükünden kurtulabilir mi?... (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Suç ve Ceza - Crime and Punishment (2002)
.
Yönetmen-Director : Julian Jarrold
Senaryo-Writers : Fyodor Dostoevsky, Tony Marchant
.
Oyuncular-Stars : John Simm – Raskolnikov, Ian McDiarmid – Porfiry, Shaun Dingwall – Razhumikin, Geraldine James – Pulcheria, Kate Ashfield – Dounia, Lara Belmont - Sonya Marmeladova, Mark Benton – Zosimov, Birgitta Bernhard – Landlady, Leo Bill – Drinker, Gemma Bourne - Katerina's child, Matthew Bowyer – Drunk, Leanne Campbell – Patron, Katrin Cartlidge - Katerina Ivanovna, Alice Connor – Polya, Evelyn Doggart - Prostitute
.
Konu : Sefalet içinde yaşayan eski öğrencilerden Raskolnikov, daha büyük şeyler peşinde koşarken ahlakı unutulabileceği hipotezini doğrulamak için tefeci yaşlı bir kadını öldürür.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder