Sayfalar

Cinayet oyunu - Der Richter und Sein Henker (1975)



Kitap : Yargıç ve Celladı
Yazar : Friedrich Dürrenmatt
Yayınevi : Dedalus Kitap
Basım Tarihi : 2018
Sayfa Sayısı :110
Ebat: 13x20 cm
.
.
Book: The Judge and His Hangman and Suspicion
Writer : Friedrich Dürrenmatt
Publisher : University of Chicago Press
Publish Date : 2006
Dimensions: 5.5 x 0.7 x 8.5 inches
Paperback: 208
.
.
Konu: Kırk yıl önce İstanbul’da başlayan bir intikam hikâyesi…
Komiser Berlach, olayları başlatan polis cinayetini soruşturmak için görevlendirilir ve insan doğası Berlach ve çevresi üzerinden değerlendirilir. Komiser katille kedi-fare oyunu oynarken adalet kavramını kafasında yeniden şekillendirir. Cinayetin izi sürülürken suç ve adalet, iyilik ve kötülük, insan ve toplum arasındaki ilişkiler büyük bir titizlikle işlenir… (Tanıtım Bülteninden)
.


Film : Cinayet oyunu - Der Richter und Sein Henker (1975)
.
Yönetmen-Director : Maximilian Schell
Senaryo-Writers : Maximilian Schell, Friedrich Dürrenmatt, Roberto De Leonardis
.
Oyuncular-Stars : Jon Voight - Walter Tschanz, Jacqueline Bisset - Anna Crawley, Martin Ritt - Hans Bärlach, Robert Shaw - Richard Gastmann, Helmut Qualtinger - von Schwendi, Friedrich Dürrenmatt – Friedrich, Lil Dagover - Gastmann's Mother, Gabriele Ferzetti - Dr. Lutz, Rudolf Hubacher - Bodyguard 1, Rudolf Hunsperger - Bodyguard 2, Norbert Schiller - Dr. Hungertobel, Rita Calderoni – Nadine, Guido Cerniglia – Coroner, Willy Hügli – Clenin, Margarete Schell Noé - Frau Schönler, Otto Ryser – Blatter, Toni Roth - Old Lady, Wieland Liebske - Taxi Driver, Maximilian Schell - Robert Schmied on Audiotape, Donald Sutherland - Corpse of Lt. Robert Schmied, Pinchas Zukerman - Violinist
.
Konu : Üst orta sınıftan, genç, geleceği parlak bir polis müfettişi otomobilinde ölü bulunur. Olayı araştırmaya Bern emniyetinin deneyimli komiseri Berlach ve hırslı genç Tschanz memur edilirler. Yaşlı ve son demlerini yaşayan komiser Berlach'ın ince zekasını, nasıl sadece katili bulmakla kalmayıp onunla kedinin fareyle oynadığı gibi oynadığını, kendi eski bir davasının öcünü almada onu celladı olarak kullandığını görürüz.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder