Sayfalar

Taras Bulba (1962)



Kitap : Taras Bulba
Yazar : Nikolai Gogol
Yayınevi : Everest Yayınları
Basım Tarihi : 2011
Sayfa Sayısı :136
.
.
Book: Taras Bulba
Writer : Nikolai Gogol
Publisher : Modern Library
Publish Date :2003
Pages: 176
Dimensions: 5.2 x 0.4 x 8 inches
.
.
Konu: Yalnızca "can verip şan almak" için yaşayan Kazakların hem Türkler, Tatarlar, Lehler gibi diğer etnik gruplarla hem de birbirleriyle giriştikleri şiddetli çatışmaları anlatıyor Taras Bulba. Gözüpek savaşçı Taras Bulba ile oğullarının Kazak Ordusu'ndaki yiğitliklerini ele alıyor… (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Taras Bulba (1962)
.
Yönetmen-Director : J. Lee Thompson
Senaryo-Writers : Waldo Salt, Karl Tunberg, Nikolay Gogol
.
Oyuncular-Stars : Tony Curtis - Andrei Bulba, Yul Brynner - Taras Bulba, Christine Kaufmann - Natalia Dubrov, Sam Wanamaker – Filipenko, Brad Dexter – Shilo, Guy Rolfe - Prince Grigory, Perry Lopez - Ostap Bulba, George Macready – Governor, Ilka Windish - Sofia Bulba, Vladimir Sokoloff - Old Stepan, Vladimir Irman - Grisha Kubenko, Daniel Ocko - Ivan Mykola, Abraham Sofaer – Abbot, Mickey Finn – Korzh, Richard Rust - Capt. Alex, Ron Weyand – Tymoshevsky, Vitina Marcus - Gypsy Princess
.
Konu : 16. yy Ukrayna’sında, Taras, yıllarca süren maceralarından ve kazak dostlarıyla birlikte kahramanlıklarından sonra rahat çiftlik hayatına geçer. Çok zengin olmamasına rağmen, oğlu Andrei’yi bir Leh okuluna gönderir. O zamanlar Ukrayna’da Lehler hakimiyetlerini sürdürmektedirler. Kazaklar, özgürlükleri ve Lehlerin egemenliğinin kaldırılması için mücadele etmektedir. Bu yüzden Taras, çocuğunun düşmanın yöntemleriyle eğitileceğini ve onlarla mücadele edebileceğini ummaktadır. Bunun yerine Andrei, Leh bir soylu ailenin kızına aşık olur. Aşk, aile onuru ve ulusal kimlik mücadelesi arasında bir çatışmaya sahne olur.
.
Film IMDB link : https://www.imdb.com/title/tt0056556/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder