Sayfalar

Söz - The Pledge (2001)



Kitap : Yemin
Yazar : Friedrich Dürrenmatt
Yayınevi : Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Basım Tarihi : 2003
Sayfa Sayısı :144
Boyut : 13.5 x 19.5 cm
.
.
Book: The Pledge
Writer : Friedrich Dürrenmatt
Publisher : University of Chicago Press
Publish Date : 2006
Dimensions: 5.5 x 0.6 x 8.5 inches
Pages: 176
.
.
Konu: Tayinine bir gün kala, küçük bir kız çocuğunun ormanda bulunan cesediyle yüz yüze gelen komiserin yaşamı tümüyle değişir. Artık tek bir amacı vardır, bu seri cinayetlerin sırrını çözmek ve katili yakalamak. Sadece kendisine değil, öldürülen kızın annesine de bunun için söz vermiştir. Yeni görev yerini reddeder, bu yüzden mesleğinden olur, elindeki son kuruşları da katile kurduğu tuzaklar için harcar ve oltasındaki yemi yutacak büyük balığı bekler ısrarla... Çevresindekiler onun aklını yitirdiğini düşünmektedir ama o avına kilitlenmiştir bir kere. Tuzağını tam doğru yere kurmuştur ama... (Tanıtım Bülteninden)
.
Film : Söz - The Pledge (2001)
.
Yönetmen-Director : Sean Penn
Senaryo-Writers : Friedrich Dürrenmatt , Jerzy Kromolowski, Mary Olson-Kromolowski
.
Oyuncular-Stars : Patricia Clarkson - Margaret Larsen, Jack Nicholson - Jerry Black, Benicio Del Toro - Toby Jay Wadenah, Dale Dickey - Toby Jay Wadenah, Aaron Eckhart - Stan Krolak, Costas Mandylor - Monash Deputy, Helen Mirren – Doktor, Tom Noonan - Gary Jackson, Michael O'keefe
.
Konu : Jerry Black şeriflikten emekliye ayrıldığı gece, kızı hunharca öldürülen anneye katili bulacağına dair söz verir. Polisin yanlış adamı tutukladığına inanan Jery, aynı bölgede sarı saçlı üç kız çocuğunun daha öldürüldüğünü fark eder. Bu ipucundan da yola çıkan emekli polisle katil zanlısı arasında amansız bir kovalamaca başlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder