Sayfalar

Son Gerçek - They Shoot Horses, Don't They? (1969)



Kitap : Atları da Vururlar
Yazar : Horace McCoy
Yayınevi : Scala Yayıncılık
Basım Tarihi : 2015
Sayfa Sayısı :118
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: They Shoot Horses, Don't They?
Writer : Horace McCoy
Publisher : Serpent's Tail
Publish Date : 2011
Dimensions: 5x 0.5 x 7.8 inches
Pages : 128
.
.
Konu: 1930'ların Amerika'sı... 1929 krizini izleyen, işsizlik ve ekonomik çöküntü yıllarında, bütün ülkeye yayılan, insanlık dışı yönüyle yoğun eleştirilere hedef olan ve sonunda yasaklanan dans maratonlarından biri anlatılıyor. O dans pistlerinde ve tribünlerde, çoğunluğun farkına bile varmadığı şiddete ışık tutuluyor... (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Son Gerçek - They Shoot Horses, Don't They? (1969)
.
Yönetmen-Director : Sydney Pollack
Senaryo-Writers : Horace McCoy, James Poe, Robert E. Thompson
.
Oyuncular-Stars : Jane Fonda – Gloria, Michael Sarrazin – Robert, Susannah York – Alice, Gig Young – Rocky, Red Buttons – Sailor, Bonnie Bedelia – Ruby, Michael Conrad – Rollo, Bruce Dern – James, Al Lewis – Turkey, Robert Fields – Joel, Severn Darden – Cecil, Allyn Ann McLerie – Shirl, Madge Kennedy - Mrs. Laydon, Jacquelyn Hyde – Jackie, Felice Orlandi – Mario, Art Metrano – Max, Gail Billings – Lillian, Lynn Willis - Coley James, pianist / singer, Maxine Greene – Agnes, Mary Gregory – Nurse, Robert Dunlap - College Boy, Paul Mantee – Jiggs, Tim Herbert – Doctor, Tom McFadden - Second Trainer, Noble 'Kid' Chissell - First Trainer
.
Konu : Bir gün ünlü bir aktris olmanın hayalini kuran Gloria ile Hollywood’ta yaşayan ve yönetmen olma çabaları başarısızlıkla sonuçlanan Robert’ın yolları kesişir. İkisiz de umutsuz durumda olan bu iki genç, dans maratonuna katılmaya karar verirler. Çiftlerin kazanmak için durmaksızın dans etmesi gerektiği bu insanlık dışı yarışmada, Gloria ve Robert ne olursa olsun ümitsizlikle dolu hayatlarında son bir umut olarak sarıldıkları bu yarışmadan vazgeçmeyecekler ve yarışmanın bütün acımasızlığına rağmen ayakta kalmaya çalışacaklardır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder