Sayfalar

Fedailer Treni - Von Ryan's Express (1965)




Kitap : Fedailer Birliği
Yazar : David Westheimer
Yayınevi : Altın Kitaplar Yayınevi
Basım Tarihi : 1967
Sayfa Sayısı :232
Boyut: 14 x 20 cm
.
.
Book: Von Ryan's Express
Writer : David Westheimer
Publisher : Signet
Publish Date : 1965
Dimensions: 7 x 1 x 5 inches
.
.
Konu: Bir Hava Kuvvetleri albayı, elinde olmayarak bir grup İngiliz ve Amerikan subayını Almanlara teslim eder. Sonrasında ise bir kaçış planlar.
.

Film : Fedailer Treni - Von Ryan's Express (1965)
.
Yönetmen : Mark Robson
Senaryo : Wendell Mayes
.
Oyuncular : Frank Sinatra - Col. Joseph L. Ryan, Trevor Howard - Major Eric Fincham, Raffaella Carrà - Gabriella (as Raffaella Carra), Brad Dexter - Sgt. Bostick, Sergio Fantoni - Capt. Oriani, John Leyton – Orde, Edward Mulhare – Costanzo, Wolfgang Preiss - Major Von Klemment, James Brolin - Private Ames, John Van Dreelen - Col. Gortz (as John van Dreelen), Adolfo Celi – Battaglia, Vito Scotti - Italian Train Engineer, Richard Bakalyan - Corporal Giannini, Michael Goodliffe - Captain Stein, Michael St. Clair - Sgt. Dunbar
.
Konu : Müttefik güçleri, Nazileri Almanya’nın içlerine doğru itmeye başlamışken, Amerikan savaş pilotu albay Joseph Ryan'ın uçağı düşürülür ve kendisi de esir kampına yollanır. Kamptan kaçmaktan çok orada yaşamaya çalışması nedeniyle kendisine "Von Ryan" ismi takılır. Fakat zamanla, komutayı İngiliz subaydan devralır ve İtalya'dan İsviçre'ye giden bir treni kaçırmanın da dahil olduğu cesur bir kaçış planı hazırlar. Tabi Naziler her zaman peşlerinde olacaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder