Sayfalar

Uzaktaki Köprü - A Bridge Too Far (1977)




Kitap : En Uzak Köprü
Yazar : Cornelius Ryan
Yayınevi : Milliyet Yayınları
Basım Tarihi : 1978
Sayfa Sayısı :478
Boyut: 13 x 19.5 cm
.
Kitap link : https://urun.n11.com/
.
Book: A Bridge Too Far
Writer : Cornelius Ryan
Publisher : Simon & Schuster
Publish Date : 1995
Pages: 670
Dimensions: 5.8 x 0.3 x 8.2 inches
.
.
Konu: Arnhem Savaşı'nın hikayesi, şimdiye kadar bir araya getirilmiş en büyük askeri taşıyıcı savaş uçağı armadası hazırlanır fakat müttefikler, Normandiya Çıkartmasının neredeyse iki kat daha fazla zayiat verirler.

1944 yılında Avrupa'daki savaşı sona erdirmek için müttefiklerin Amerikan ve İngiliz ordularının birleşmiş hava kuvvetleri, paraşütçülerini Alman hatlarının arkasına bırakarak Ren'in Arnhem kentindeki önemli bir köprüyü ele geçirmek için gösterilen çaba anlatılıyor.
.

Film : Uzaktaki Köprü - A Bridge Too Far (1977)
.
Yönetmen : Richard Attenborough
Senaryo : Geoffrey Unsworth
.
Oyuncular : Dirk Bogarde - Frederick A.M. Browning, James Caan - Eddie Dohun, Michael Caine - John O.E. Vandeleur, Sean Connery - Binbaşı/General Robert E. Urquhart, Edward Fox - Brian G. Horrocks, Elliott Gould - Albay Robert Stout, Gene Hackman - Stanislaw F. Sosabowski, Anthony Hopkins - John D. Frost, Hardy Krüger – Ludwig, Ryan O'Neal - James M. Gawin, Laurence Olivier - Dr. Jan Spaander, Robert Redford - Binbaşı Julian Cook, Maximilian Schell - Lt. Gen. Wilhelm Bittrich, Liv Ullmann - Kate Ter Horst, Denholm Elliott, Jeremy Kemp
.
Konu : 2. Dünya Savaşı'nda Normandiya çıkartması sonrası, müttefikler Ren Nehri üzerindeki bir köprüyü ele geçirmek için harekete geçerler. İşgal planının stratejik önemi, paraşütçü birliklerinin yollanmasından geçmektedir. Ancak büyük bir hata yapılır ve paraşütçü birlikleri köprünün bulunduğu bölgeden çok daha uzağa indirilir. Bölgedeki Alman birliklerinin sanıldığının aksine oldukça güçlü olmaları ve bir takım yanlış bilgilendirmeler, 'Market Garden' adındaki bu harekatı bir hatalar dizisine döndürecek ve trajik sonuçlara yol açacaktır.
.
Film IMDB link : http://www.imdb.com/title/tt0075784/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder