Sayfalar

Ölümün Tatlı Kokusu - A Sweet Scent of Death (1999)




Kitap : Ölümün Tatlı Kokusu
Yazar : Guillermo Arriaga
Yayınevi : Phoenix Yayınevi
Basım Tarihi : 2008
Sayfa Sayısı :189
Boyut: 13.5 x 19.5 cm
.
.
Book: A Sweet Scent of Death
Writer : Guillermo Arriaga
Publisher : Washington Square Press
Publish Date : 2007
Pages: 160
Dimensions: 5.3 x 0.4 x 8.2 inches
.
.
Konu: Ramon Cantanos terk edilmiş bir arsada, uzaktan hayran olduğu genç kız Adela nın cesediyle karşılaşır. Bir saat içinde Loma Grande'nin her köşesinde Ramon Cantanos'un sevgilisinin öldüğü dedikodusu yankılanmaya başlar. Cinayeti aydınlatacak cevaplar arayan köylüler, intikam arzusuyla köpüren öfkelerini Çingene lakabıyla tanınan göçmenler Jose Echeverri - Berriozabal'a yönelttiğinde, bu dedikodu dalgası şiddeti beraberinde getirir... (Tanıtım Bülteni)
.

Film : Ölümün Tatlı Kokusu - A Sweet Scent of Death (1999)
.
Yönetmen : Gabriel Retes
Senaryo : Guillermo Arriaga, Edna Necoechea
.
Oyuncular : Diego Luna – Ramón, Laila Saab – Adela, Karra Elejalde - El Gitano, Ana Álvarez – Gabriela, Héctor Alterio – Justino, Odiseo Bichir – Pascual, Juan Carlos Colombo - La Amistad, Alfredo Alfonso – Natalio, Ignacio Retes – Marcelino, Edna Necoechea – Francisca, Miguel Ángel Rodríguez – Pedro, Gabriel Retes – Carmelo, Álvaro Carcaño – Cruz, Socorro Bonilla – Clotilde, Tina Romero - La Chata
.
Konu : Sabahın erken saatlerinde Carranco’nun yulaf tarlalarında Ramon, gizli aşkı Adela'nın cesedini bulur. Çıplak vücudunu gömleği ile örttüğünde,  kasabada Ramón'un kız arkadaşının öldürüldüğü dedikodusu yayılır. Bu arada, çingene Gitano, Gabriela'yla yattıktan sonra Carranco'yu terk eder. O gece barda şerif Justino ve kasabanın diğer sakinleri ne yapılması gerektiğini tartışırlar. La Amistad, "el gitano'nun kızı öldürdüğünü" söyler. Marcelino ise "kız arkadaşının" cinayetinin intikamını alması için Ramón'u sıkıştırır. Ramón, ya kasabadaki insanlara bir erkek olduğunu ispatlayacak ya da kasabayı utanç içinde terk etmek zorunda kalacak.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder