Sayfalar

Türk Hamlesi - Turetskiy Gambit (2005)




Kitap : Türk Gambiti
Yazar : Boris Akunin
Yayınevi : Alfa Yayıncılık
Basım Tarihi : 208
Sayfa Sayısı :265
Boyut: 12 x 20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Turkish Gambit
Writer : Boris Akunin
Publisher : Random House Trade Paperbacks
Publish Date : 2006
Pages: 240
Dimensions: 5.4 x 0.5 x 8 inches
.
.
Konu: Türkiye ile Rusya’nın korkunç ve çok kanlı bir savaşa girdiği 1877 yılında, Varvara Suvorova adlı, dönemin fikirlerine kapılarak nihilist olmaya heves etmiş genç bir kadın, askeri harekat bölgesindeki nişanlısının yanına gitmek için yola çıkar.

Neşeli bir macera olarak başlayan seyahat, yolda tesadüfen yaşanan tatsız olaylar yüzünden rota değiştirir. Genç kadın birdenbire kendini Rus imparatorluğunun gizli ajanı Erast Fandorin’le birlikte Balkanlar’da, entrikaların ortasında bulur. (Tanıtım Bülteni)
.

Film : Türk Hamlesi - Turetskiy Gambit (2005)
.
Yönetmen : Dzhanik Fayziev
Senaryo : Boris Akunin
.
Oyuncular : Egor Beroev - Erast Petrovich Fandorin, Olga Krasko - Varvara Suvorova, Marat Basharov – Gridnev, Vladimir Ilin - Gen. Mizinov, Dmitriy Pevtsov – Zurov, Viktor Verzhbitskiy – Lukan, Aleksandr Baluev - Gen. Sobolev, Aleksey Guskov – Kazanzaki, Yuriy Kutsenko - Ismail-Bei, Andrey Krasko - Non-comissionned Officer, Leonid Kuravlyov - Retired Major, Evgeniy Lazarev - Tsar Aleksandr II, Didier Bienaimé - D'Hevrais, Viktor Bychkov, Sergey Gazarov - Gubernator
.
Konu : Maceracı Erast Fandorin daha önceki serüvenlerinin yer aldığı Moskova'dan ayrılır; 1877-78 Osmanlı - Rus savaşında çarpışır; Sırbistan'da esir düşer ve nihayet eve dönerken Bulgaristan sınırında Saint Petersbourglu güzel bir kadın olan Varvara Suvorova ile tanışır. Suvorova nişanlısıyla buluşmak için cepheyi geçmeyi göze almıştır. Fadorinle kader ortaklığı yaparlar ama genç adamın asıl görevi Rus ordusuna sızmış Türk casusunun (Enver) kim olduğunu bulup, Osmanlı ordusuna daha fazla bilgi uçurmadan onu ele geçirmektir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder