Sayfalar

Beni Asla Bırakma _ Never Let Me Go (2010)

Kitap : Beni Asla Bırakma
Yazar : Kazuo Ishiguro
Yayınevi : Yapı Kredi Yayınları
Basım Tarihi : 2011
Sayfa Sayısı : 272
Boyutları : 14x20cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Never Let Me Go
Writer : Kazuo Ishiguro
Publisher : Vintage
Publish Date : 2010
Page : 304
Dimensions : 8 x 5.3 x 0.7 inches
.
.
Konu:
Yatılı okul Hailsham'ın öğrencileri, bahçe duvarının arkasındaki karanlık ormandan çok korkarlar. Hafta sonları veya tatillerde evlerine gitmez, Hailsham'dan önceki yaşamlarını hatırlamazlar. Dış dünyayla bağlantıları yoktur. Öğretmenler değil, gözetmenler tarafından eğitilirler. Spor ve sanata büyük önem veren gözetmenler, Hailsham öğrencilerine sürekli özel olduklarını hatırlatır ve bedenlerine çok iyi bakmaları gerektiğini tekrarlar.

Kathy H. de bir Hailsham mezunu. Otuz bir yaşında ve bakıcılık yapıyor. Hailsham'daki en yakın iki arkadaşının yeniden hayatına girmesi üzerine, onlarla paylaştığı geçmişi gözden geçirmek zorunda kalıyor. Onları özel kılan şeyin ne olduğunu ve bundan sonra hayatlarını nasıl biçimlendireceğini daha derinden anlamaya ihtiyacı var. Şu sorunun cevabını da bulması gerek: Sanat ve aşk zamanı durdurulabilir mi?
.
Film : Beni Asla Bırakma _ Never Let Me Go (2010)
.
Yönetmen : Mark Romanek
Senaryo : Alex Garland, Kazuo Ishiguro
.
Oyuncular : Keira Knightley – Ruth, Carey Mulligan – Kathy, Andrew Garfield – Tommy, Charlotte Rampling - Miss Emily, Sally Hawkins, Andrea Riseborough - Miss Lucy, Nathalie Richard
.
Konu :
Çocukluklarından itibaren aynı yatılı okula giden, birbirlerine çok bağlı üç dost olan Ruth, Tommy ve Kathy'nin yaşamı huzurlu ve mutlu geçmiştir. Ancak korkunç gerçek onları yakalayacaktır. Üçü de diğer insanlara organ sağlamak için üretilmiş klonlardır.
.


idefix Satış Ortağı







  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder