Sayfalar

Gülün Adı _ The Name Of The Rose (1986)

Kitap : Gülün Adı
Yazar : Umberto Eco
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 2010
Sayfa Sayısı : 605
Boyutları : 13x20cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Name Of The Rose
Writer : Umberto Eco
Publisher : Harvest Books
Publish Date : 1994
Page : 536
Dimensions : 7.9 x 5.3 x 1.4 inches
.
.
Konu:
İtalya'nın kuzeyinde bir kilisede cinayet işlenir. Eski bir sorgucu rahip olan William, olayı araştırmak üzere görevlendirilir. William çömezi Dom Adso'yu da yanına alarak yola koyulur. Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra manastıra varırlar.
William, geleceğinden haberdar olan manastırın başrahibi Abonne tarafından karşılanır ve cinayet üzerine konuşurlar. Kitaplığın elyazmalarını resimlerle süsleyen minyatür ustası Otranto'lu Adelmo aedificium'un doğu kulesinin altında ölü bulunmuştur. 'İntihar olasılığı, zor gibidir.William başrahipten, rahipleri sorgulama ve manastırda serbest dolaşma yetkisi alır. Kitaplık hariç!. Kitaplığa, kütüphaneci rahip ve yetiştirdiği çömezinden başka kimse giremez. Kütüphaneci, kitapları nereye koyacağını,nerede bulacağını,gizlilik derecesini bilir ve korur. Rahipler yazı salonunda çalışır. Çalışmalarına yardımcı olması açısından bazı ciltleri okuyabilirler. Abonne kitaplık için, dünyanın en zengin kitaplığı olduğunu, katı kurallarla yıllarca korunduğunu, bu kuralı ihlal edemiyeceğini söyler. Birçok rahip elyazması hazırlar, kopyalar, çeviri yapar.sayfa düzenler ama kitaplıkta bulunan kitaplar hakkında bilgi sahibi olamaz.Neden olarak, bazı kitapların sapkın ve yalan bilgiler içerdiği, okunmaması gerektiği düşünülmektedir. Kitaplık içinden çıkılmaz bir labirent şeklinde, odalardan odalara açılarak yapılmıştır.(Kitaplığa, zorda olsa bir şekilde girenin, çıkamayıp yakalanması için) Herhangi bir rahip kitaplıktan bir kitap istediği zaman, ne zaman geri vereceğini söyler ve alıp alamıyacağına kütüphaneci (Bazı durumlarda başrahipe danışarak) karar verir. William ve Adso, manastırın, dünyanın dört bir yanından gelen, biri diğerinden ilginç rahipleri ile tanışır. Yasak kitaplık, William'ın merak hissini kabartır.

Yüksek bir tepenin üzerine kurulmuş, korku ve gizli bir tedirginlik veren bu manastırda, rahip William ve Adso, cinayetin ipuçlarını bulmak için çalışmalara başlar.
.



Film : Gülün Adı _ The Name Of The Rose (1986)
.
Yönetmen : Jean-Jacques Annaud
Senaryo : Umberto Eco, Andrew Birkin
.
Oyuncular : Sean Connery – William, Christian Slater – Melk, F. Murray Abraham - Bernardo Gui, Elya Baskin – Severinus, Michael Lonsdale – Başrahip,
William Hickey – Casale, Valentina Vargas – Kız, Ron Perlman - Salvatore
.
Konu :
Fransiskenlerin lideri Cesena'lı Michelle'nin, İsa ve Havarileri'nin yoksul olduğunu, yoksul bir yaşam sürmenin gerektiğni söylemesinin ardından, İmparator, Fransiskenlere karşı bir yakınlık hisseder.Oysa Papa XXII. Ioannes, tüm tezlerini yetki ve varlık üzerine kurmuştur.
İtalya'nın kuzeyinde bir manastırda, cinayet işlenmiştir. Saygın ve bilgili bir Fransisken olan Baskerwilleli rahip William (Eski sorgucu), olayı araştırmak üzere imparator tarafından görevlendirilir.Babası tarafından, rahip William'ın yanına eğitilmesi için verilen genç rahip Melk'li Dom Adso'da, bu görevde hazır bulunur.
.


idefix Satış Ortağı










  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder