Sayfalar

Aşkın Renkleri - Delicacy - La Delicatesse (2011)



Kitap : Aşkın Renkleri
Yazar : David Foenkinos
Yayınevi : E Yayınları
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 192
Boyutları : 13x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Delicacy
Writer : David Foenkinos
Publisher : Harper Perennial; Original edition
Publish Date : 2012
Page : 256
Dimensions : 7.8 x 5.2 x 0.8 inches
.
.
Konu:
"Yanlış zamanda karşılaşılan mükemmel insanlar vardır.
Bir de doğru zamanda karşılaştığınız için mükemmel olan insanlar..."

Nathalie'nin bir öpücükle değişen hayatı, zekice ve edebi bir dille kaleme alınıyor; okura klasik bir aşk kitabından çok daha fazlasını sunuyor.

Fransa'nın son yıllarda öne çıkan yazarlarından David Foenkinos'un yazdığı modern bir aşk romanı olan Aşkın Renkleri, Fransa'da pek çok önemli ödüle değer görüldü, on beş dile çevrildi, haftalarca çok satanlar listesinde ilk beşte yer aldı.

David Foenkinos'un Stéphane Foenkinos'la birlikte yönetmenliğini yaptığı, kitaptan uyarlanan film de Fransa'da yüz binler tarafından izlendi.

"Saklı güzelliğe dair nefis bir roman"
-Elle-

"Romantik edebiyattan lezzetli bir çikolatalı trüf."
-The Washington Post-(Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Aşkın Renkleri - Delicacy - La Delicatesse (2011)
.
Yönetmen : Stéphane Foenkinos, David Foenkinos
Senaryo : David Foenkinos
.
Oyuncular : Audrey Tautou – Nathalie, Audrey Fleurot – Ingrid, François Damiens – Markus, Ariane Ascaride, Pio Marmaï, Joséphine de Meaux, Bruno Todeschini – Charles, Monique Chaumette – Madeleine, Christophe Malavoy, Mélanie Bernier, Marc Citti, Vittoria Scognamiglio, Olivier Cruveiller, Pom Klementieff
.
Konu :
Güzel, mutlu ve başarılı Parisli bir yönetici olan Nathalie üç senelik evliliğin ardından aniden dul kalır. Ruh eşi olan kocasının ölümüyle baş edebilmek için, kendisini işine adar. Bu durum arkadaşlarını, ailesini ve çalışma arkadaşlarını da korkutmaktadır. Bir gün Nathalie’nin yaşama sevinci açıklanamaz bir biçimde kendisine bağlı çalışan Markus tarafından yeniden alevlenir.

Markus görünüşte sıradan, beceriksiz ve çok da yakışıklı olmayan bir adamdır. Başta Nathalie’nin beklenmedik ilgisi karşısında afallayan Markus zamanla onun duygularına inanmaya başlar ve aralarındaki romantizm artar. Bir süre sonra, ilişkileri tuhaf olmaktan çıkıp gerçek sevgiye dönüşen Nathalie ve Markus kendi şüpheleri kadar çevrelerindeki insanların yargılayıcı tavırları da dahil birçok engeli aşmak zorunda kalırlar…
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder