Sayfalar

Kolera Günlerinde Aşk – Love in the Time of Cholera (2007)



Kitap : Kolera Günlerinde Aşk
Yazar : Gabriel Garcia Marquez
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 1989
Sayfa Sayısı : 448
Boyutları : 13x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Love in the Time of Cholera
Writer : Gabriel Garcia Marquez
Publisher : Vintage
Publish Date : 2003
Page : 348
Dimensions : 8 x 5.2 x 0.9 inches
.
.
Konu:
"Kolera Günlerinde Aşk", bırakılmış bir sevgilinin, yeniyetmelik yıllarından başlayarak yaşlılığın alacakaranlığına dek süren yarım yüzyıllık aşkının öyküsü. "Marquez"in, ustalığı, bu öyküyü bir destana dönüştürüyor: aşkın, deli-akıllı, yabanıl-evcil, tensel, romantik tüm biçimlerinin pastoral bir şiirin büyüsüne büründüğü bir destan. On dokuzuncu yüzyılın yirminci yüzyıla dönüştüğü bir zaman dilimini kapsayan bu bitmeyen aşkın gerisinde, çağdaşlaşma çabası içindeki bir toplumun çeşitli yönlerini, özellikle taşra kentsoyluluğunun saçmalıklarını ince bir alayla eleştiriyor yazar. Roman boyunca, aşk acılarının lirik rüzgarlarının esintileri arasında, Marquez'in, insancıl mizahı, sürekli olarak duyuruyor kendini. Bu nitelikleriyle, "Kolera Günlerinde Aşk", Marquez'in başyapıtı sayılan "Yüz Yıllık Yalnızlık"ın yanında tartışılmaz bir biçimde yerini alıyor. (Arka Kapak)
.

Film : Kolera Günlerinde Aşk – Love in the Time of Cholera (2007)
.
Yönetmen : Mike Newell
Senaryo : Ronald Harwood, Gabriel García Márquez
.
Oyuncular : Javier Bardem - Florentino Ariza, Giovanna Mezzogiorno - Fermina Daza, Alicia Borrachero – Escolástica, Benjamin Bratt - Dr. Juvenal Urbino, Marcela Mar - America Vicuna, Juan Angel - Marco Aurello 40's, Liliana Gonzalez - Marco Aurello'nun Eşi, Hector Elizondo - Don Leo, Laura Harring - Sara Noriega, John Leguizamo - Lorenzo Daza, Fernanda Montenegro - Tránsito Ariza, Catalina Sandino Moreno - Hildebranda Sanchez, Liev Schreiber - Lotario Thurgot, Angie Cepeda - Widow Nazaret, Salvatore Basile - City Mayor, Ana Claudia Talancón - Olimpia Zuleta
.
Konu :
Filmde, Fermina Daza (Giovanna Mezzogiorno) adlı bir kadın ile, ona aşık olan iki erkek Florentino Ariza (Javier Bardem) ile Doktor Juvenal Urbino (Benjamin Bratt) arasındaki, 1880’lerden 1930’lara kadar uzanan ve 51 yıl dokuz ay ,dört günlük zaman dilimine yayılan aşk üçgeninin öyküsü anlatılır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder