Sayfalar

300 Spartalı - 300 (2006)


Kitap : 300
Yazar : Frank Miller, Lynn Varley
Yayınevi : Durubak  Medya
Basım Tarihi : 2007.
Sayfa Sayısı : 88
Boyutları : 10 x 12.9 x 0.6 inches
.
Kitap link : urun.gittigidiyor.com/
.
Book: 300
Writer : Frank Miller, Lynn Varley
Publisher : Dark Horse
Publish Date : 1999
Pages: 88
Dimensions : 10 x 12.9 x 0.6 inches
.
.
Konu:
M. Ö. 480 yıllarında Pers İmparatorluğu oldukça güçlü bir orduya ve zamanın geniş imkanlarına sahiptir. Spartalılar ile Persliler arasındaki savaş oldukça kritik bir noktaya gelmiştir. Sparta Kralı, çok büyük bir ordu ile üzerine gelen Perslileri durdurabilmek için zamana ihtiyacı olduğunun farkındadır. Tüm Yunanistan´ı birleştirerek kendisinin de güçlü bir ordu yaratabilmesi için zaman gereklidir. Bu gereken zamanı kendisine sağlayacak olansa 300 adet çok iyi yetişmiş askeridir. Bu 300 askerini, Perslileri durdurmak ve en azından bir süre oyalayarak zaman kazanmak için Thermopylae´e gönderir. Askerler burada Perslilere karşı, amacı kazanmak olmayan bir savaş vereceklerdir; amaç onları biraz oyalayarak biraz zaman kazanmaktır. 300 asker için bu görev tam anlamı ile bir intihar görevi olsa da, cesaretlerinin doruğunda ülkeleri için mücadele edeceklerdir.
.

Film : 300 Spartalı - 300 (2006)
.
Yönetmen : Zack Snyder
Senaryo : Zack Snyder, Kurt Johnstad
.
Oyuncular : Gerard Butler - Sparta Kralı Leonidas, Lena Headey - Kraliçe Gorgo, David Wenham – Dilios, Dominic West – Theron, Vincent Regan – Kaptan, Rodrigo Santoro – Xerxes, Michael Fassbender – Stelios, Tom Wisdom    - Astinos, Andrew Pleavin – Daxos, Andrew Tiernan – Ephialtes, Giovani Cimmino – Pleistarchos, Stephen McHattie – Loyalist, Greg Kramer - Ephor #1, Alex Ivanovici - Ephor #2, Kelly Craig - Oracle Girl
.
Konu :
Frank Miller’in grafik romanından uyarlanan “300”, M.Ö. 480 yılında geçen Thermopylae savaşını konu alıyor. Filmde Sparta Kralı’nın ordusu ile Pers ordusu arasında başlayan savaş tüm Yunanistan’ın Persler’e karşı birlik olmasını sağlar. Sparta Kralı Leonidas (Gerard Butler) ve emrindeki 300 Spartalının Pers Kralı Xerxes’in büyük ordusuna karşı duruşu başta ölümüne bir savaştır. Ancak bu durum dünyada ilk demokrasinin kuruluşuna da yardımcı olacaktır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder