Sayfalar

Sıkıysa Yakala – Catch Me If You Can (2002)



Kitap : Sıkıysa Yakala
Yazar : Frank W. Abagnale, Stan Redding
Yayınevi : Altın Kitaplar
Basım Tarihi : 2002
Sayfa Sayısı : 287
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Catch Me If You Can
Writer : Frank W. Abagnale, Stan Redding
Publisher : Broadway
Publish Date : 2000
Pages: 277
Dimensions : 8 x 5.2 x 0.6 inches
.
.
Konu:
Dünyanın en genç üçkağıtçısının akıllara durgunluk veren gerçek öyküsü!

Frank W. Abagnale nam-ı diğer Frank Williams, Robert Conrad, Frank Adams ve Robert Monjo dolandırıcılık tarihindeki en cesur kalpazandır. Dillere destan kısa meslek yaşamında, Abagnale pilot üniforması giyerek Pan Am jetinde yardımcı pilot rolüne girmiş, başasistan göreviyle hastanede çalışmış, hukuk diploması olmadığı halde başsavcılıkta savcı yardımcılığı yapmış, sosyoloji fakültesinde kendini profesör olarak yutturmuş ve yirmi bir yaşına basmadan sahte çeklerle bankaları 2.5 milyon dolar dolandırmıştır. Yirmi altı yabancı ülkenin ve Amerika'da elli eyaletin polisi tarafından aranan ve "Uçan Adam" lakabıyla tanınan Abagnale yakayı ele verene dek para içinde yüzerek lüks bir yaşam sürmüştür. Ülkenin bir numaralı sahtekarı olarak tanınan Abagnale cana yakın, neşeli tavırlarıyla insanların gönlünde taht kurmuştur.

"Sıkıysa Yakala" akla hayale gelmez sahtekarlıklarla dolu gerçek olayları sergileyen bir yapıttır.(Arka Kapak)
.

Film : Sıkıysa Yakala – Catch Me If You Can (2002)
.
Yönetmen : Steven Spielberg
Senaryo : Frank Abagnale Jr., Jeff Nathanson
.
Oyuncular : Leonardo Dicaprio - Frank Abagnale Jr., Tom Hanks - Carl Hanratty, Christopher Walken - Frank Abagnale, Martin Sheen - Roger Strong, Nathalie Baye - Paula Abagnale, Amy Adams - Brenda Strong, James Brolin - Jack Barnes, Brian Howe - Earl Amdursky, Frank John Hughes - Tom Fox, Steve Eastin - Paul Morgan, Jennifer Garner - Cheryl Ann, Amy Acker - Miggy
.
Konu :
Frank Abagnale’in mutlu aile yaşamı, babasının iş hayatındaki başarısızlığıyla ve annesinin babasını terk etmesiyle sona erer. Henüz on altı yaşındaki Frank evden kaçar ve kısa zaman içinde yasal yollardan geçinemeyeceğini anlar. Bir yandan yaşamını sürdürebilmek için, bir yandan mutsuz babasına armağanlar almak için kılıktan kılığa girmeye, sahte çekler yazmaya, önüne geleni dolandırmaya başlar. Büründüğü pilot, doktor, avukat kimlikleri yaşı nedeniyle hiç de inandırıcı olamayacak kimliklerdir aslında. Frank’in bütün yeteneği de tam buradadır. Umursamaz tavırlarıyla, kendine güveniyle ve hazırcevaplığıyla karşısındakinin hissedebileceği tüm kuşkuları ortadan kaldırır ve en zor durumların içinden kolaylıkla sıyrılır.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder