Sayfalar

Başka Bir Dünya – The Sweet Hereafter (1997)



Kitap : Başka Bir Dünya
Yazar : Russell Banks
Yayınevi : Dost Kitabevi Yayınları
Basım Tarihi : 2000
Sayfa Sayısı : 254
Boyutları : 12.5x13.5 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Sweet Hereafter
Writer : Russell Banks
Publisher : Harper Perennial
Publish Date : 1992
Page : 257
Dimensions : 7.8 x 5.3 x 0.8 inches
.
.
Konu:
Soğuk bir kış günü, NewYork’a bağlı Sam Dent kasabasında, bir okul sevisi kaza yapar ve buz tutmuş göle düşer. 14 çocuk ölürken sadece 1 tanesi felçli olarak kurtulur. Kasaba bu trajedi ile baş etmeye çalışırken, okuyucu olayları 4 farklı kişinin bakış açısıyla takip eder.

Dolores Driscoll, okul servisinin şöförü. Bir köpeğe çarpmamak için yaptığı manevra otobüsün buz tutmuş göle uçmasına sebep olur. Kendisi sadece ufak sıyrıklarla kurtulur.

Billy Ansel, bir süre önce karısını kanser nedeniyle kaybetmiş bir Vietnam gazisidir.  Kazada ikiz çocuğunu kaybetmiştir. Hayatta değer verdiği kimse kalmamıştır.

Mitchell Stephens, kazadan sonra kasabaya gelen bir avukattır. Kazanın sorumlusu olarak devletin düzgün yol çalışması yapmadığını savunur ve ölen çocukların ailelerin dava açması için çalışır. Bu arada kendi kızı suç ve ilaçlarla dolu bir batağa batmıştır.

14 yaşındaki Nichole Burnell, kazadan felçli olarak kurtulan kazazedir. Kendi ailesi Avukat Mitchel Stephens’in davasına müdahil olunca, bunu arkadaşlarının ölümünün suistimal edilmesi olarak görür bunu engellemeye çalışır.
.
Film : Başka Bir Dünya – The Sweet Hereafter (1997)
.
Yönetmen : Atom Egoyan
Senaryo : Atom Egoyan
.
Oyuncular : Ian Holm – Mitchell, Caerthan Banks – Zoe, Sarah Polley – Nicole, Mychael Danna - Live band harmonium player, Alberta Watson – Risa, Maury Chaykin – Wendell, Earl Pastko – Hartley, Bruce Greenwood – Billy, Marc Donato - Mason
.
Konu :
Kanada'nın taşrasında geçiyor olay. Yıllarca okul otobüsü ile, yitik evlerden topladığı çocukları okula götürüp getiren ve sahip olamadığı çocukların tüm sevgisini onlara vermiş kadın şöför Dolores, (Gabrielle Rose) o gün bir kaza yapıyor. Tüm çocuklar, buzun kapladığı bir gölün derin sularında boğularak ölüyor. Korkunç kazadan sonra Stephens adında bir Avukat çıkageliyor (Ian Holm) ve üzüntülü anne - babaları hukuk nezdinde temsil edip kazaya bir sorumlu aramak ve onlardan yüklü bir tazminat koparmak gayesiyle kolları sıvıyor.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder