Sayfalar

Büyük Umutlar –Great Expectations (2012)



Kitap : Büyük Umutlar
Yazar : Charles Dickens
Yayınevi : Can Yayınları
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 559
Boyutları : 13x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Great Expectations
Writer : Charles Dickens
Publisher : Dover Publications
Publish Date : 2001
Pages: 400
Dimensions : 5.1 x 0.9 x 8.2 inches
.
.
Konu:
İngiliz edebiyatının dev yazarı Charles Dickens'ın onuncu romanı Büyük Umutlar, onun en beğenilen, en çok okunan yapıtı. Bu romanında yazar, insanlar arasındaki sevgisizliğe, ikiyüzlülüğe karşı çıkarken, para hırsı ve ayrımcılık üzerine kurulu toplum düzenine de acımasızca saldırıyor. Büyük Umutlar, yazarın canlandırdığı çok renkli, unutulmaz kahramanlarının yer aldığı romanı: Garip bir mirasa konarak Londra'ya gidip 'Beyefendi' konumuna gelen köylü genç Pip, eski tragedyalardaki öç ve kahır tanrıçalarını andıran Bayan Havisham, onun evlatlığı ve kurbanı güzel Estella, dalkavuk ruhlu, ikiyüzlü Pumblechook Amca, eli maşalı Abla, bataklıkların korkulu düşü katil Magwitch, ünlü olduğu kadar tuhaf huylu avukat Jaggers, genç köy öğretmeni Biddy, köyün demircisi Joe Gargery. Charles Dickens, bu ölümsüz romanında da çirkinliklerin karşısına çıkarken, doğa ve insan sevgisiyle dolu bir dünya yaratıyor. Gönlü karasevda ile, gözü yükselme hırsıyla perdelenmiş köy kökenli genç Pip'in, 'Büyük Umutlar'ını gerçekleştirebilmenin doğru yolunu ararken yaşadıklarının olağanüstü öyküsüdür bu roman.
(Arka Kapak)
.
Film : Büyük Umutlar –Great Expectations (2012)
.
Yönetmen : Mike Newell
Senaryo : Charles Dickens, David Nicholls
.
Oyuncular : Ralph Ineson, Olly Alexander - Herbert Pocket, Tamzin Outhwaite – Molly, Ronnie Fox – Baliff, Jessie Cave – Biddy, David Walliams, Sally Hawkins - Mrs. Joe, Ewen Bremner – Wemmick, Holly Grainger – Estella, Malcolm Tierney, Ralph Fiennes – Magwitch, Helena Bonham Carter - Miss Havisham, Jeremy Irvine – Pip, Jason Flemyng - Joe Gargery, Robbie Coltrane - Mr.Jaggers, Helena Barlow - Genç Estella, Ben Lloyd-Hughes - Bentley Drummle, Harry Kershaw        
.
Konu :
Zalim ablası tarafından büyütülen zavallı yetim Pip, Magwitch isimli bir mahkumla mezarlıkta yaşadığı korkunç deneyimden sonra ve tuhaf Bayan Havisham’la güzel ama çıkarcı yeğeni Estella’ya yaptıkları utanç verici ziyaretler yüzünden büyük umutları olması mümkün olan bir çocuk değildir. Estella isimsiz bir hayırsever tarafından servete kavuşturulana dek Pip’e işkence etmiştir.

Unutulamaz karakterle dolu Büyük Umutlar entrika, aşk ve paranın satın alamayacağı mutluluğa dair bir hikaye.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder