Sayfalar

Sefiller – Les Misérables (2012)


Kitap : Sefiller
Yazar : Victor Hugo
Yayınevi : Antik Kitap
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 480
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Les Misérables
Writer : Victor Hugo
Publisher : Signet Classics
Publish Date : 1987
Dimensions : 4.2 x 2.3 x 6.9 inches
.
.
Konu:
İhtiyaçları çok fazlalaşan insanlar kendi öz kaynaklarının sınırlarını zorlamaya itilir ve yollarına çıkan herhangi bir savunmasız kişiden bile irkilir. İş ve ücretler, yiyecek ve ısı, cesaret ve iyi niyet hepsi sahip olamadıkları şeylerdir. Işık gölgeye dönüşür ve karanlık yüreklerini doldurur. Bu karanlık içerisinde erkek, kadın ve çocuğun zayıflığını ele geçirir ve onları utanç verici işlere zorlar. Artık hiçbir dehşet veya korku dışlanmaz. Ümitsizlik, sadece dört duvarın adiliği ve basitliği ile sınırlanmıştır; hepsi kötülük ve suça yönelir... Hepsi sefilleşmiş, bozulmuş birer kötü ve pislik gibi gözükür. Fakat o denli alçalmış kişilerin de daha fazla alçalamayacağı bir çizgi vardır ve bu dönüm noktasında, dış dünya adeta yutar bu zavallı, talihsiz, kimliksiz insanları... Onlar "Sefiller"dir; toplumdan dışlananlar... (Tanıtım Yazısından)
.

Film : Sefiller – Les Misérables (2012)
.
Yönetmen : Tom Hooper
Senaryo : Victor Hugo, Alain Boublil
.
Oyuncular : Russell Crowe – Javert, Anne Hathaway – Fantine, Hugh Jackman - Jean Valjean, Amanda Seyfried – Cosette, Sacha Baron Cohen - Monsieur Thénardier, Helena Bonham Carter - Madame Thenardier, Eddie Redmayne – Marius, Samantha Barks – Eponine, Aaron Tveit – Enjolras, George Blagden – Grantaire, Marc Pickering – Montparnasse, Patrick Godfrey – Gillnormande, Colm Wilkinson - Bishop of Digne, Frances Ruffelle - Prostitute
.
Konu :
Yıkılan hayalleri, karşılıksız aşkı, tutkuyu, fedakarlığı ve arınılan günahları anlatan büyüleyici bir hikayesi var. Bu, insan ruhunun varlığına dair ebedi bir vasiyet. Jackman, eski bir mahkum olan ve şartlı tahliyesinden sonra acımasız polis memuru Javert (Crowe) tarafından on yıllardır kovalanan Jean Valjean’ı oynuyor. Valjean, fabrika işçisi Fantine’in (Hathaway) genç kızı Cosette’e bakmayı kabul edince hayatları sonsuza dek değişir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder