Sayfalar

Dünyaya Düşen Adam – The Man Who Fell to Earth (1976)



Kitap : Dünyaya Düşen Adam
Yazar : Walter Tevis
Yayınevi : Altın Kitaplar
Basım Tarihi : 1989
Sayfa Sayısı : 72
.
.
Book: The Man Who Fell to Earth
Writer : Walter Tewis
Publisher : Ballantine / Del Rey
Publish Date : 1999
Pages: 209
Dimensions : 5.5 x 0.5 x 8.5 inches
.
.
Konu:
Hikayemiz, Newton adındaki, standart erkek boyundan biraz daha uzun ve standart erkek fiziğinden biraz daha ince yapılı, açık renk tenli ve açık renk saçlı bir erkeğin bir kasaba kuyumcusunda elindeki yüzükleri bozdurmasıyla başlar. Newton, uzun süredir üzerine çalıştığı dünyalı davranışlarını ve dünyalı konuşmasını ilk kez, dünyalı parası elde etmek için girdiği kuyumcularda dener. Dünya yiyeceklerini de ilk kez denediğini okurken Newton'un bu dünyadan olmadığını biz okuyucular, çoktan anlamışızdır ancak diğer dünyalılar, bu adamdaki tuhaflığı sezseler de aralarında dünyadışı birinin varlığından çok da haberdar değillerdir. Birkaç kuşkucu insan dışında...
Bu kuşkucu insanların eline Newton'un dünyada geçirdiği birkaç yıl sonra satın aldığı bir şirketin ürettiği dünyadışı malzemeler ve teknikler içeren teknolojik aletler de kanıt olarak geçtikten sonra işlerin Newton için istediği gibi gitmesinin tek yolu vardır, kendisinin dünyadışı bir canlı olduğundan kuşkulanan insanları da yeni ve son projesinde yanında çalıştırmak.

Roman üç bölümden oluşuyor, ilk bölüm, Brueghel'in ünlü tablosu İkaros'un Düşüşü'yle aynı ismi taşıyor, ikinci bölüm ünlü masal kahramanı Rumpelstiltskin ile ve son bölümün ismi ise: İkaros'un Ölümü. (http://raflarinarasindan.blogspot.com/)
.

Film : Dünyaya Düşen Adam – The Man Who Fell to Earth (1976)
.
Yönetmen : Nicolas Roeg
Senaryo : Paul Mayersberg
.
Oyuncular : David Bowie - Thomas Jerome Newton, Rip Torn - Nathan Bryce, Candy Clark - Mary-Lou, Buck Henry - Oliver Farnsworth, Bernie Casey - Peters
.
Konu :
Thomas Jerome Newton, aslında Dünya'ya belirli bir amaçla gelmiş bir uzaylıdır. Amacını gerçekleştirmek için insana benzeyen bir görüntüye bürünür ve işe koyulur. Önce çevresindeki dünyayı ve işlerin nasıl yürüdüğünü anlamaya çalışır. Küçük icatlar yaparak avukatı Oliver'ın da yardımıyla patentler alır. Kazandığı parayı akıllıca değerlendirerek kısa sürede çok zengin bir adama dönüşür. Siyasi ve maddi gücü hatırı sayılır seviyeye geldiğinde Newton bu gezegene gelme amacını unutmuş gibi davranmaya ve işi ağırdan almaya başlar. Artık bir sevgilisi de vardır. Elde ettiği gücü kazanma sebebi sanki görevini yerine getirecek şartları yaratmak değilmiş gibi dünyevi zevklere kapılır. Elbette bu ağırdan almanın bir bedeli olacaktır. Hükümetteki birileri bu aşırı güçlü adamın kökenleriyle ilgilenmeye başlar.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder