Sayfalar

Ölü Ozanlar Derneği – Dead Poets Society (1989)



Kitap : Ölü Ozanlar Derneği
Yazar : N. H. Kleinbaum
Yayınevi : Nokta Yayınları
Basım Tarihi : 2005
Sayfa Sayısı : 160
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Dead Poets Society
Writer : N. H. Kleinbaum
Publisher : Hyperion
Publish Date : 2006
Pages: 176
Dimensions : 4.1 x 0.5 x 6.8 inches
.
.
Konu:
Todd Anderson ve arkadaşlarının Welton Akademisi'ndeki yaşamları, yeni İngilizce öğretmenleri Bay Keating'in gelmesiyle birlikte inanılmaz biçimde değişir. Bay Keating onlara olağanüstü ve farklı bir hayatın kapılarını açar. ondan etkilenen yedi arkadaş, Ölü Ozanlar Derneği'ni tekrar faaliyete geçirirler. Bu gizli dernekte ailelerinin baskı ve beklentilerinden uzakta tutkuları özgürce yaşayabilmektedirler. Keating onları ünlü ozanların büyük eserleriyle tanıştırdığında yalnızca dilin güzelliğini öğrenmekle kalmayıp, yaşamın her anının ne kadar önemli olduğunu da ayrımsamışlardır.

Ne var ki Ölü Ozanlar Derneği'nin üyeleri, bu yeni kazandıkları özgürlüğün ne kadar acı sonuçlar doğurabileceğini çok geçmeden göreceklerdir...

Robin Williams'ın başrolünü oynadığı film yıllarca anılardan silinmeyecek ve bu kitapla da ölümsüzleşecektir.(Arka Kapak)
.

Film : Ölü Ozanlar Derneği – Dead Poets Society (1989)
.
Yönetmen : Peter Weir
Senaryo : Tom Schulman
.
Oyuncular : Robin Williams - John Keating, Robert Sean Leonard - Neil Perry, Ethan Hawke - Todd Anderson, Josh Charles - Knox Overstreet, Lara Flynn Boyle - Ginny Danburry, Dylan Kussman – Richard, Allelon Ruggiero – Steven, George Martin - Dr. Hager, James Waterston – Gerard, Kurtwood Smith - Bay Perry, Norman Lloyd - Bay Nolan, Carla Belver - Mrs. Perry, Leon Pownall – McAllister, Joe Aufiery – Teacher, Gale Hansen - Charlie Dalton
.
Konu :
Karizmatik İngilizce profesörü John Keating ( Robin Williams ) sıkı ingiliz erkekler akademisinde eğitim vermeye başlar. Onun ilginç öğretim metodları, geleneklerle sıkışıp müfredat programına yepyeni bir soluk getirir. Anlayış tarzı ve aklıyla Keating, öğrencilerine tutkularının peşinden gitmeleri ve hayatlarını olağanüstü yaşamaları için ilham verir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder