Sayfalar

Eğer Yaşarsam – If I Stay (2014)


Kitap : Eğer Yaşarsam
Yazar : Gayle Forman
Yayınevi : Pegasus
Basım Tarihi : 2013
Sayfa Sayısı : 256
Boyutları : 13x21 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: If I Stay
Writer : Gayle Forman
Publisher : Speak
Publish Date : 2010
Pages: 320
Dimensions : 5.5 x 0.9 x 8.2 inches
.
.
Konu: Sıradan bir günde...
On yedi yaşındaki Mia, bir genç kızın isteyebileceği her şeye sahiptir: sevgi dolu bir aile, ona âşık bir erkek arkadaş, müzik ve olasılıklarla dolu parlak bir gelecek...
... bir saniyede her şey değişir...
Bir sabah ailesiyle yolculuğa çıkan Mia'nın hayatı bir anda altüst olur. Kendini, kaza geçirdikleri arabanın enkazından yaralı bedeninin çıkarılışını izlerken bulan genç kız, parçaları yavaş yavaş birleştirince neler kaybettiğinin ve geride bıraktıklarının farkına varacaktır. Hayat ve ölüm, mutlu bir geçmiş ve bilinmezliklerle dolu bir gelecek arasındaki ince çizgide yürüyen Mia, bir günde hayatının en önemli seçimini yapmak zorunda kalacaktır.
Eğer Yaşarsam, aşkın gücünün, ailenin gerçek anlamının ve yaptığımız seçimlerin dokunaklı hikâyesi… (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Eğer Yaşarsam – If I Stay (2014)
.
Yönetmen : R.J. Cutler
Senaryo: Shauna Cross , Gayle Forman
.
Oyuncular : Chloe Moretz - Mia Hall, Mireille Enos - Kat Hall, Liana Liberato - Kim Schein, Giles Panton - Teddy'nin cerrahı, Gabrielle Rose – Gran, Donnie MacNeil – Punker, Toby Hargrave - Mosh Pit Oaf, Ali Milner – Liz, Dave Collette - Emir eri, Raj Lal – Doktor, William C. Vaughan – Emt, Peter J. Gray – Punk, Jamie Blackley – Adam, Lauren Lee Smith – Willow, Aliyah O'Brien – Emt, Aisha Hinds - Hemşire Ramirez, Joshua Leonard - Denny Hall, Chelah Horsdal – Liddy, Jakob Davies - Teddy Hall, Sarah Grey - Cute Groupie, Elisa King, Brett Wise – Barmen, Steven Jeays, Boyd Ferguson - Emir eri, Sylvesta Stuart - Güvenlik görevlisi, Ben Klassen, Ryan Stephenson, Tom Vanderkam, Tony Dubroy, Chevy Lamont Cofield – Doktor, Hunter Goligoski – Mumcu, Devon Wells - Banjo çalan, Dan Zachary – Fedai, Alisa Weilerstein – Kendisi, Genevieve Buechner, Jameson Trenholm, Gabrielle Cerys Haslett - Genç Mia Hall, Adam Solomonian – Henry, John Emmet Tracy – Cerrah, Christine Willes - Hemşire Davis, Arielle Tuliao – Astrid, Paul Jarrett – Cerrah, David Orth – Cerrah, Camille Atebe – Hemşire, Annabel Kershaw - Sürücünün eşi, Primo Allon – Punker, John Shaw - Music Aficionado, Michael Adamthwaite - Güvenlik görevlisi, Stacy Keach - Gramps
.
Konu : Mia Hall (Moretz) hayatında karşı karşıya kalacağı en zor kararın Juillard’da müzik hayallerinin peşinden gitmek ile hayatının aşkı Adam’la (Blackley) beraber olmak için farklı bir yol izlemek arasında olacağını sanıyordur. Fakat tasasız bir aile gezintisi olması gereken araba yolculuğu bir anda her şeyi değiştirir; şimdi Mia’nın hayatı pamuk ipliğine bağlıdır. Pek çok şeyin açıklığa kavuştuğu bir gün boyunca ölüm ile yaşam arasında sıkışıp kalan genç kızın vermesi gereken tek bir karar kalmıştır ve bu karar yalnızca geleceğini değil, nihai yazgısını da belirleyecektir.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder