Sayfalar

Atlas Silkindi II - Atlas Shrugged II: The Strike (2012)


Kitap : Atlas Vazgeçti 2.Bölüm Ya Öyle Ya Böyle
Yazar : Ayn Rand
Yayınevi : Plato Film
Basım Tarihi : 2003
Sayfa Sayısı : 494
Boyutları : 13x11 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: Atlas Shrugged
Writer : Ayn Rand
Publisher : Plume
Publish Date : 1999
Pages: 1200
Dimensions : 6 x 1.9 x 9 inches
.
.
Konu: Ayn Rand -asıl adıyla Alişya Rosenbaum- 1500 sayfalık bu dev romanı için "Bu bir felsefe tarihi kitabıdır. Düşüncemin vardığı son nokta da şudur: İnsanın kendi yaratıcılığını ortaya koyma hakkı hiçbir zaman engellenemeyecek". Ayn Rand'ın eserlerini Türkçeye kazandıran Sinan Çetin bu kitap için şöyle diyor: "Bu kitap iş yapan, yaratan, yapan eden insanın toplum tarafından nasıl sömürüldüğünü, üstelik zalimce suçlandığını açıkça gözler önüne seriyor... eğer aklınıza, yeteneğinize, kendinize inanıyorsanız bu kitabı çok büyük bir aşkla okuyacaksınız." (Tanıtım Bülteninden)
.

Film: Atlas Silkindi II - Atlas Shrugged II: The Strike (2012)
.
Yönetmen : John Putch
Senaryo : Duke Sandefur ,  Brian Patrick O'toole
.
Oyuncular : Samantha Mathis - Dagny Taggart, Jason Beghe - Henry Rearden, Esai Morales - Francisco d'Anconia, Patrick Fabian - James Taggart, Kim Rhodes - Lillian Rearden, Richard T. Jones - Eddie Willers, D.B. Sweeney - John Galt, Paul McCrane - Wesley Mouch, John Rubinstein - Dr. Floyd Ferris, Robert Picardo - Dr. Robert Stadler, Ray Wise - Head of State Thompson, Diedrich Bader - Quentin Daniels, Bug Hall - Leonard Small, Arye Gross - Ken Danagger, Rex Linn - Kip Chalmers, Larisa Oleynik - Cherryl Brooks, Jeff Yagher - Jeff Allen, Michael Gross - Ted 'Buzz' Killman,  Stephen Macht - Clem Weatherby, Thomas F. Wilson - Robert Collins
.
Konu : Küresel ekonomi çökmek üzeredir. İşsizlik %24 oranındadır. Benzinin litresi neredeyse 8 dolardır. Tren yolları ana ulaşım unsurudur. Sanatçılardan sanayicilere kadar zeki yaratıcılar gizemli bir şekilde yok olmaktadır. Taggart Transcontinental’ın Uygulayıcı Genel Müdürü Dagny Taggart gittikçe artan enerji krizine bir çözüm bulmuştur: statik elektrikten enerji alan bir motor prototipi. Ama bu cihaz yaratıcısını bulana kadar faydasız bir aletten başka bir şey değildir. Bu zamana karşı bir yarıştır ve bunu gözetleyen biri vardır. (http://ismailhakkialtuntas.com/)
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder