Sayfalar

Balık Çocuk– The Fish Child (2009)


Kitap : Balık Çocuk
Yazar : Lucia Puenzo
Yayınevi : Doğan Kitap
Basım Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 152
Boyutları : 14x20 cm
.
Kitap link : http://www.idefix.com/
.
Book: The Fish Child
Writer : Lucia Puenzo
Publisher : Texas Tech University Press
Publish Date : 2010
Pages: 176
Dimensions : 5.5 x 0.8 x 9 inches
.
.
Konu: Toplumsal eşitsizlikleri yok eden, tabuları ezip geçen, saf, tutkulu bir aşkın hikâyesi...

Kendi deyişiyle "siyah, maço ve kötü" bir köpek olan Serafim çevresinde olan biten her şeyin farkında. Hatta dile getirilmeyenleri bile biliyor. Buenos Airesli burjuva bir ailenin yeniyetme kızı Lala ile on yedi yaşındaki Paraguaylı hizmetçileri Guayi'nin yaşadığı büyük aşkın da birinci elden şahidi. İki genç kızın evdeki eşyaları gizlice satıp biriktirdikleri parayla Paraguay'a gitmeyi ve orada içinde bir balık çocuğun yaşadığı göl kıyısında bir ev yaptırmayı planladıklarını da biliyor.

Henüz bilmediği şey ise, adaletsizliklerin olduğu bir dünyada ödenen bedellerin çok ağır olabileceği. (Tanıtım Bülteninden)
.

Film : Balık Çocuk– The Fish Child (2009)
.
Yönetmen : Lucia Puenzo
Senaryo : Lucia Puenzo
.
Oyuncular : Mariela Vitale – Lala, Inés Efron - La Guayi, Carlos Bardem – Pulido, Arnaldo André – Sócrates, Julián Doregger – Nacho, Sandra Guida – Felicitas, Pep Munné – Bronté, Diego Velázquez - El Vasco
.
Konu : Arjantin'in en pahalı semtlerinden birinde yaşayan Lala, evlerinde çalışan Paraguaylı hizmetçileri Guayi'ye âşıktır. İki genç kadın Paraguay'da Ypoa Gölü kıyısında bir evde birlikte yaşama hayalleri kurarlar. Bu hayallerini gerçekleştirebilmek için evdeki tüm cüzdanları boşaltıp biriktirdikleri parayı bir kutuda saklarlar. Ancak, para kutuları tutku, kıskançlık ve delilikle dolup patlar. İntikam, risk, sert cinsellik ve şiddetin efsane ve kanla yoğrulduğu, gençlerin şu lanet dünyada yaşadıkları belirsizlikten kendine çıkış yolu aradığı bir hikâye.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder